Спека зараз втомлює не тільки на вулиці, але і вдома. Не завжди і не у кожного є можливість встановити кондиціонер у будинку, тому потрібно створювати атмосферу прохолоди, так би мовити, своїми силами.

Щоб у літню спеку у вас вдома було свіжо і прохолодно, скористайтеся наступними рекомендаціями:

• вдень у сильну спеку не відкривайте вікна в будинку - з них з вулиці буде заходити вся спека, а не свіже повітря. Навпаки, закрийте їх, а також закривайте штори. На вікна повісьте спеціальну відбиваючу плівку, яка зовні схожа на фольгу. Коштує вона копійки, а ефект дає колосальний. Так ви створите тінь в будинку і приємну атмосферу прохолоди.

pic

А от вночі вікна можна і потрібно відкрити. Нічний свіжий і прохолодне повітря посприяє гарному міцному сну.

• замініть лампи розжарювання в будинку на енергозберігаючі або люмінесцентні аналоги. Такі лампи дуже економічні, але що найважливіше, вони нагріваються в процесі роботи набагато менше, ніж лампи розжарювання (останні можна порівняти з міні-пічкою).

pic

• включіть вентилятор і поставте перед ним миску з льодом (або просто з холодною водою). Тільки не направляйте повітря прямо на себе.

pic

Краще нехай він дме у дальній кут кімнати, де нікого немає: так і циркуляція повітря хороша буде, і вас не протягне.

• якомога рідше користуйтеся електричними приладами. Пам'ятайте, що тепло виділяє вся техніка, що працює від мережі: праска, пилосос, телевізор, комп'ютер і т.д. pic

• намагайтеся в сильну спеку не куховарити біля плити.

pic

Користуючись кухонною плитою, обов'язково включите на цей час витяжку - вона не дасть теплому повітрю поширитися по всій квартирі.

Всі ці поради допоможуть вам легше перенести спеку, перетворивши свій будинок у справжній оазис.