Термос - досить практична річ на роботі, у дорозі. Однак проблема в тому, що зараз в магазинах і ринках дуже багато термосів, виробництва різних країн, тому нерідко виникають труднощі з процесом вибору термоса.

Колба всередині термоса не повинна бовтатися. Якісні примірники мають гумові амортизатори в горловині та на дні. Зверніть увагу на матеріал, з якого виконана колба. Скло трохи краще утримує тепло, але один незручний рух - і життя термоса закінчене!

Набагато практичніша колба з нержавійки, яка і закривається набагато зручніше.

Термоси зі скляною колбою, як правило, закриваються пробкою - затичкою. Тому такі термоси не варто зберігати в горизонтальному положенні. Вміст може витекти. Металеві колби робляться з закручуються кришками, тому навіть якщо такий термос впаде, з нього не виллється ні краплі.

Матеріал корпусу теж має значення. Пластик дeшевший, але ненадійний. Підходить лише для домашнього акуратного використання. Якщо термос стане вашим попутником в подорожах, бажано, щоб він був повністю зроблений з металу.

Зверніть увагу на вагу. Легше 500 грамів правильний термос бути не може.

Ще один важливий параметр - обсяг. Чим більший об'єм, тим довше збережеться тепло. У далеку дорогу краще брати супутника від півтора літрів і більше. Проведіть вдома тест. Залийте в термос окріп і зачекайте 10 хвилин. Якщо корпус нагрівся, покупку краще повернути в магазин.

Також варто пам'ятати, що металеві термоси зберігають рідину теплою до 12 годин, а ось термоси зі скляною колбою – всього до шести годин. Цікаво, що холод і скляні та металеві колби тримають однаково добре, так що можете впевнено брати з собою морозиво в саму гарячу точку планети – термос не підведе, і близько доби морозиво не буде танути.

Досвідчені туристи знають, що найпростіший спосіб перевірити якість термоса – відкрити повністю кришку. Якщо ви відчуєте неприємний запах, різкий запах, то значить, термос цей варто відкласти, він низької якості. Адже не хочете ж ви, щоб ваш чай видавав неприємний запах після того, як пробуде трохи в посудині? Крім того, тепло або холод у такому термосі буде зберігатися недовго.

І ще порада – якщо ви збираєтеся заварювати в термосі зелений чай або трави, то купуйте термос все ж зі скляною колбою, оскільки з скла дуже легко змивається наліт, чого не скажеш про метал.

Джерело: Споживач