Днями рівненські фрілансери виявили на одному з сайтів фріланс-біржи ((https://freelancehunt.com/)(freelancehunt.com)) оголошення про набір на роботу досить специфічних спеціалістів. Все б нічого, якби не вимоги до претендентів: вони мали б … не любити Україну! Ба навіть більше антиукраїнські тролі мусили працювати виключно у просторах інтернету, залишаючи провокативні коментарі щодо українців, нав’язувати свою думку (поставлену роботодавцем) й таким чином розпалювати своєрідну ворожнечу у віртуальному світі.

Головні теми дискусій – погіршення рівня життя в Україні, третій Майдан, тиск на російськомовних жителів, «каральні операції» на сході України. Разом з тим, своїм співрозмовникам «тролі» мали б пропонувати й розповіді про прекрасне життя в Росії та Криму, зокрема.



pic

Вимоги до претендентів – наявність акаунтів у соцмережах та поверхнева орієнтація у політичній ситуації України. Для того, аби майбутні працівники розуміли, що від них вимагають їм навіть пропонувались зразки публікацій та діалогів на антиукраїнські теми.

Оцінюють працю тролів в рублях: від 5 до 15 рублів за один пост ($0,08-$0.25), в розмірах коментарів не обмежують й навіть гарантують працевлаштування щонайменше на 3 місяці.

Наразі ж скандальне оголошення заблокували адміністратори сайту за порушення правил сервісу.