"Не ганяйся за щастям: воно завжди знаходиться в тобі самому". Так свого часу говорив усім відомий Піфагор. І він був правий, у любій ситуації треба вміти відчувати себе щасливим. Кому це вдається гірше, а кому краще, читайте далі.

5 місце — Рак

Рак дуже старається бути щасливим і виховує в собі оптиміста. З урахуванням внутрішніх ресурсів і вміння зосередитися на поставлених завданнях Раку це цілком вдається, але сильно вимотує. Так, представники цього знаку здатні бачити у всьому лише хороше, але якими зусиллями! «Щастя — важка робота» — ось визначення, яке ідеально підходить Ракам. Проблема в тому, що, сприймаючи життя як боротьбу і низку перешкод, по-справжньому щасливими Раки бувають дуже рідко.

4 місце — Овен

Овни — весь час рухаються вперед. «Рух — життя», це точно про них. Саме процес освоєння дійсності надає їм сил і робить щасливими. А щастя для Овнів — це досить шаблонний набір цінностей і досягнень, будь то кар'єра чи любов. Ще представники цього знаку часто небайдужі до статусу, тому надають велике значення гучним посадам. З віком переваги Овнів починають змінюватися, причому радикально, і максимальну радість їм доставляють найпростіші забави, які ніяк не поєднуються з драйвом, наприклад, рибалка або читання.

3 місце — Лев

Як не дивно, так, представники цього знака входять у трійку найбільш щасливих. Чому дивно? Бо притаманні Левам самозакоханість, зарозумілість, проблеми з самоіронією — це якості, які начебто повинні ускладнити дорогу до щастя і гармонії. Однак це не так. Здатність Львів створювати свою зону комфорту така, що на зовнішні подразники вони не реагують. Егоїзм, скажете ви і будете частково мають рацію. Справа в тому, що, перебуваючи в душевній гармонії, Леви перестають бурчати і повчати і стають дуже приємними, залучаючи в цю зону всіх оточуючих. Простіше кажучи, дай Льву можливість розслабитися — і він зробить життя тих, хто з ним поруч, прекрасним.

2 місце — Водолій

Високий інтелект Водоліїв не робить їх книжковими буками, навпаки, мудрість представників цього знака в тому, щоб бути відкритими світу. Водолії не вміють нудьгувати, вони шукають спілкування і обожнюють влаштовувати свята, навіть якщо немає приводу. Поруч з ними дуже приємно, весело і цікаво перебувати, а самі Водолії постійно шукають для себе нові пристрасті і невзяті вершини.

1 місце — Близнюки

Ось він, найщасливіший знак. Як Близнюки, з їх підвищеною емоційністю, можуть бути лідерами? Дуже просто. Представник цього знаку намагаються бачити тільки позитивні сторони у всьому, що відбувається. Ні, Близнюк не клінічний оптиміст, сприймає реальність крізь рожеві окуляри і ігнорує складності. Він здатний цінувати кожну мить і ставитися до всього філософськи. Його душевний стан мінливий, представник цього знаку схильний до легкого смутку, але воліє не зависати в мінорному настрої. Завтра буде новий день, і це вже добре само по собі, так вважають Близнюки, виходячи з того, що невідомість життя — це круто. 

ДЖЕРЕЛО