Часто люди вагаються і не знають чи варто повністю відмовлятися від ванни на користь душової. Тому, розповімо вам про всі переваги і нюанси душових кабін.

Чому варто обирати душову?
 
Відмова від ванни та її заміна на альтернативний варіант - душову кабіну - можуть бути продиктовані безліччю причин.
По-перше, це економить воду, а відповідно час і бюджет.
По-друге, безліч людей через брак часу просто не можуть знайти можливість поніжитися у ванні і обмежуються швидкими водними процедурами.
По-третє, душова кабіна дозволяє звільнити місце у ванній, що особливо актуально для маленьких кімнат.
По-четверте, душова кабіна утримує тепло, в ній комфортно митися тим, хто не переносить холод.
По-п'яте, заходити в душову набагато легше літнім людям, у зв'язку з відсутністю високого бортика.
 
 
Тип душової
 
Для початку варто визначитися, яку саме душову кабіну варто вибрати. Вони діляться на два типи - відкриті і закриті. Закриті створюють повністю ізольований простір за рахунок піддона, даху і суцільних стінок. Відкриті кабінки не відокремлені від простору ванної кімнати повністю - вони позбавлені даху і можуть бути частково або повністю відгороджені стінками (перегородками, дверцятами) від ванної кімнати. В окрему категорію виділяють гідромасажні бокси: вони мають безліч форсунок і можливість регулювати натиск, температуру, влаштувати «парну». Додатковими функціями можуть бути і ароматерапія, і телефон, і радіо, і музичний програвач. Ця конструкція більша, складна і дорога і підходить тим, хто любить ніжитися під потоками води і не хоче економити на цьому задоволенні.
 
Розміри
 
Розміри душової кабіни залежать від ваших індивідуальнихвподобань та розмірів приміщення. Комусь може бути комфортно в невеликій душовій кабіні, для когось будуть потрібні габаритні моделі більше 100x100 сантиметрів. Оптимальний розмір - не менше 80x80 см, але, з огляду на індивідуальні характеристики, обов'язково тестуйте кабіни в магазині перед покупкою: зайдіть усередину, порухайтеся в ній, нахиліться.
 
Піддон
 
Душові можуть бути без піддону - така душова являє собою відгороджену ділянку у ванній, підлога якого має ухил і трап для зливу води. Це рішення особливо актуально для мінімалістичних сучасних інтер'єрів, що дозволяє зберегти візуальну чистоту і лаконічність стилю. Душові з піддоном встановлювати трохи легше. Вони відрізняються по глибині, висоті бортів: дрібні піддони (бортики висотою 3-5 см), середні (20-25 см), високі (30-40 см). Дрібним варто віддати перевагу, якщо в будинку є люди похилого віку. Глибокі піддони можуть замінити маленьку ванну - закривши злив, в такій ванні можна купати дитину або домашню тварину.
 
Піддони можуть бути виконані з різних матеріалів, у кожного є свої переваги і недоліки. Камінь (як штучний, так і натуральний) - елітний матеріал, який служить довго і естетично виглядає. Емальовані піддони із сталі або чавуну міцні, швидко нагріваються і швидко остигають, але при цьому важкі, їх покриття може стиратися, що загрожує іржею. Акрилові піддони - найпопулярніший варіант: теплий, негучний, довговічний, бюджетний, але вимагає зміцнення дна.

Дверцята
 
Дверцята роблять зі скла чи полістиролу (оргскло, пластик): перший варіант більш довговічний і дорогий, другий - бюджетний, але може втратити хороший зовнішній вигляд. Існують орні і розсувні дверцята. Розсувні пересуваються по напрямках на роликах - це дозволяє заощадити простір в компактних приміщеннях (але з часом розсувний механізм може розбовтатися). Орні забезпечують широкий отвір, через який зручно проходити, але для таких дверцят потрібно передбачити місце для відкривання. Складні дверцята (двері-книжка) складаються всередину і також дозволяють економити простір, але механізм досить складний і тому ненадійний.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: