Контрастна стіна вже давно стала популярним бажанням багатьох, хто планує ремонт. Адже це відмінний спосіб зробити потрібний акцент і визначити, якими колірними рішеннями керуватися при виборі меблів і дрібних деталей інтер'єру. Які ж існують правила застосування цього ефекту і способи зробити це максимально правильно.

Підготовка до вибору акцентної стіни
На етапі підготовки до ремонту, необхідно визначити яку саме частину кімнати ви хочете зробити акцентною. Важливо врахувати потрапляння сонячних променів на яскраву поверхню (щоб колір не вигорів і не тьмянів) і кількість меблів, яка буде розташована в цій частині кімнати (щоб ефектний елемент дизайну не був закритий шафою, наприклад).

Правила для контрастних стін в інтер'єрі
По-перше, яскравою повинна бути тільки одна стіна. Справа в тому, що бажання прикрасити більше простору може зіграти з вами злий жарт. Наприклад, кімната може візуально зменшитися в кілька разів, а це абсолютно нікому не підходить.
По-друге, акцент повинен бути на виду! Постарайтеся виділити ту частину кімнати, яку видно відразу при вході.


Рекомендації по вибору кольору для контрастної стіни
Тим, кому простору в кімнаті замало, варто звернути увагу на глибокі, холодні відтінки зеленого, синього і фіолетового. Вони поставлять потрібну «глибину» і візуально витягнуть кімнату.
У той же час, яскраві кольори навпаки, тільки «вкрадуть» простір. Потрібно бути обережними з вогняними і теплими кольорами - помаранчевим, червоним і жовтим.


Коли ми нарешті визначили стіну, нам необхідно вибрати бажаний акцент. Якими вони бувають?
Контрастні фактури. Для тих, хто не готовий прикрасити кімнату яскравою плямою придумали контрастні фактури. Вони збігаються з основним кольором, але роблять будь-яку кімнату більш стильною.

Шпалери для контрастної стіни. Ні, ми знаємо про що ви подумали. Але це не ті страшні водоспади або орхідеї на всю стіну. Це сучасні фотошпалери, виконані в стилі поп-арт, наприклад. Справжній рай для тих, хто звик вибирати з величезного масиву варіантів і довго сумніватися!
Дерев'яні акцентні стіни. Якщо ваша квартира оформлена в еко-стилі, це чудове рішення для спальні або вітальні.
Стіна «під цеглу». Така обробка вкрала серце багатьох любителів лофт.
Глянцева контрастна стіна. Просто і зі смаком.
Дзеркальна акцентна стіна в інтер'єрі. Це допоможе максимально збільшити простір в кімнаті і стане основним предметом захоплення господарів і гостей квартири. Дзеркальна стіна може з легкістю замінити шафу з дзеркальними дверцятами.

Про що ви пошкодуєте після ремонту: 8 поширених помилок