Якщо ви облаштовуєте невелику кімнату, обов'язково перегляньте список помилок, які ви можете допустити.

1. Погане освітлення

Це одна з найпоширеніших помилок - ми освітлюємо маленький простір лампою, яка насправді не виділяє багато світла. У невеликій вітальні або спальні ми часто фокусуємося на точковому освітленні, забуваючи про загальне. Звичайно, настільні або підвісні лампи - дуже хороша ідея для освітлення інтер'єру, але чому б не використовувати вільний, великий простір, яким є стіна? Замість того, щоб встановлювати кути або столи з лампами, варто подумати про плафони або бра, які будуть розміщені на стіні. Це візуально збільшить кімнату.

2. Завантажена підлога

Ми забуваємо, що кімната - це не тільки підлога - ми занадто багато місця виділяємо для меблів, які завантажують підлогу. Але також є стіни в нашому розпорядженні. У першому пункті ми згадали настінні світильники, але це не єдиний спосіб використовувати стіну. Є безліч підвісних полиць на вибір, які відмінно замінять невелику шафу. Підвісні ящики і ніші також будуть відмінно працювати, завдяки чому у нас буде багато вільного місця.

3. Не враховано стиль та індивідуальність

Можливо, це не найважливіша тема, але часто обставляючи невелику кімнату, ми орієнтуємося тільки на її практичність і функціональність, повністю забуваючи про наш власний стиль та індивідуальності.

Ми живемо в епоху, коли меблі не тільки красиві, але і практичні, і навіть найменша кімната може бути стильною і комфортною. Вам не потрібно відразу оформляти кімнату сімейними фотографіями або дрібничками - іноді кольоровий килимок або кумедна подушка внесе в інтер'єр приватність, яка залежить тільки від вас.

4. Занадто великі меблі

Ми часто купуємо меблі для великих інтер'єрів, що робить нашу кімнату перевантаженою. Більшість магазинів намагаються виробляти меблі універсальних розмірів, які підійдуть більшості приміщень.
5. Безліч аксесуарів

Хоча дрібниці і гаджети насправді оформляють наш інтер'єр, в маленькій кімнаті ви повинні користуватися ними в міру. Нам потрібно не тільки збирати пил без необхідності, а й звільнити простір для життя. Навіть найбільша кімната створить враження хаосу, коли в ній багато ваз з квітами, подушок на дивані або антикварних дрібничок.

6. Змішання стилів

Хоча у великій кімнаті змішування стилів прийнятно, маленький інтер'єр, оформлений в декількох різних стилях, буде просто перевантажений. Помилково вибирати кілька вкрай різних стилістичних напрямків і змішувати їх в невеликому просторі. Виберіть один стиль і зробіть його з аксесуарами в іншому стилі.

7. Велика бібліотека

Найбільший ворог маленької кімнати - хаос. І його неважко створити, коли у вас велика бібліотека! Книги, палітурки і документи, які є відмінною прикрасою великого інтер'єру, принесуть безлад і гармонію в маленьку кімнату. Варто показати кілька книг і заховати інші. Документи можна заховати в контейнер або ящики.

8. Барвистість

Колір - хороша ідея для пожвавлення інтер'єру. Але занадто багато кольору в маленькому просторі оптично «закриє» його і створить неприємне враження. Якщо вам потрібна не аскетична біла кімната, подумайте про один або два контрастні кольори. Вам не потрібно повністю відмовлятися від кольору, а прикрашати інтер'єр на свій смак.

Покладіть жовту подушку на сірий диван, але залиште додаткову ковдру того ж кольору. Уникаючи цих помилок, ми можемо бути впевнені, що навіть крихітна кімната буде затишною і адаптованою до вашого образу життя.

Тренди дизайну інтер`єру 2019 року