Всі ми деколи лінуємося і не можемо змусити себе працювати. Як же боротися з лінню?

 Лінь знижує твою продуктивність, заважає досягати успіху і гальмує процеси. А значить ліні - бій!

Адекватно оцінюй свої сили. Якщо над тобою нависає купа справ, якщо ти берешся за те і це, можливо, ти просто перевантажений, а не лінивий. Спробуй розпланувати свій день.

Стеж за мотивацією. Якщо ти часом забуваєш, заради чого ти все це робиш, склади список, до якого можна буде звернутися, щоб знайти черговий стимул на те, щоб виконати роботу до кінця.

Поміняй ментальність. Якщо ти звик, що робота - це погано, а розваги - це добре, задоволення від роботи ти отримувати не будеш. Спробуй поміняти своє ставлення до роботи. Думай про високу мету, до якої ти йдеш або подумай про значимість твоєї справи.

Шукай сенс. Стати ледачим легко, якщо ти не бачиш сенсу в тому, що ти робиш. Склади список справ, якими ти займаєшся, і знайдеш вигоду, яку принесе тобі їх виконання. Коли ти зосереджений на вигоді і особистих цілях, робота стає більш вдячною справою. Працюй заради цінності завдання.

Поміняй підхід до роботи. Якщо ти любиш відкладати на останній момент найбільш складні завдання, поміняй тактику. Найскладніше роби спочатку. Вибери одну-дві мети - і зосередься цілком на них. Не розпиляйся.

Поділися з друзями своїми цілями. Якщо ти хочеш досягти підвищення, пробігти марафон, виступити на конкурсі - розповідай про це друзям. Адже потім вони обов'язково запитають про твої успіхи - і це не дасть тобі розслабитися.

Працюй і відпочивай по графіку. Перерви важливі, але тільки якщо вони короткі і не збивають тобі темп. Скористайся таймером на смартфоні, щоб стежити за часом.

 Як швидко вивчити іноземну мову?

9 якостей людини, які притягують оточуючих