фото ілюстративне
В Україні запровадили новий флешмоб під хештегом #водутваринам. Він закликає працівників місць громадського харчування виносити для безпритульних собак мисочку з водою. Ставити її біля входу, адже надворі спека, яку тварини важко переносять. Таким чином люди можуть допомагати собакам та кішкам. Чи долучилось Рівне до такого флешмобу - далі у сюжеті.

#Водутваринам - це новий челендж, який масово шириться країною. Він закликає заклади громадського харчування та кав'ярні, біля входу ставити мисочку води. Аби тварини могли попити. У Рівному теж долучились до такої акції.

"Останнім часом доволі спекотно на вулицях і ми помітили, що собачки, котики, які гуляють, або приходять з відвідувачами в наш заклад виявляють певну спрагу і вирішили їм давати водичку.", - говорить бариста однієї із кав'ярень Рівного 

Додає, поставили мисочку з водою, ще до того, як у мережі з'явився такий челендж. Більше того, неодноразово звертала увагу, як безпритульні тварини приходили та пили воду. Зоозахисники кажуть, у таку спеку чотирилапим необхідна вода.

Читайте також: У Рівному хочуть облаштувати парк інклюзивного простору 

"Тварина без води може прожити лише декілька діб, без їжі вона може прожити більше тижня навіть. Навіть ми бачимо, що випадки місяцями. А без води в таку спекотну пору вона вижити не може. Тому, це така ознака здорової нації коли вона дбає не лише про себе, але й про тих хто поруч, хто не може сам себе захистити і банально попросити чи купити води." , - говорить зоозахисниця Алла Лосік. 

Жінка додає, у Рівному зустрічала лише декілька закладів, які виставили мисочку з водою. Однак, така практика поширена у Європейських країнах.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber