Вважається, що найбільш щасливий і безтурботний час – це дитинство та юність. Але вчені кажуть, що щастя приходить набагато пізніше. Згідно з дослідженнями, найщасливіший вік у чоловіків - 37 років, у жінок - після 40.

 Щасливий вік вчені з'ясували в ході численних опитувань. Чому саме в цьому віковому періоді люди відчувають найбільше моральне задоволення від життя?

Як же пояснили чоловіки свій вибір найщасливішого віку? Справа в тому, що до 37 років представники сильної половини людства досягають бажаних кар'єрних вершин, мають сім'ю і дітей, до старості ще далеко і їх не наздогнала криза середнього віку, який настає лише в 45-47 років.

До цього віку чоловіки досягають певної життєвої стабільності, яка їм дуже потрібна. Наприклад, в ході опитування з'ясувалося, що особливе щастя вони бачать в батьківстві - 43% опитаних чоловіків визнали це найважливішою подією в житті. А 35% - бачать щастя у створенні сім'ї. Також позаду залишилися всі самі стресові моменти життя чоловіка.

6 місць, де кожного дня можна зустріти свою другу половинку

Жіноче щастя

Дані цього ж опитування свідчать, що пік жіночого щастя - після 40 років. Інше опитування, яке проводили британські вчені прийшло до таких висновків: в 28 і 31 рік представниці прекрасної половини людства дуже задоволені особистим життям, в 29 років - кар'єрою, в 32 - сім'єю і побутом, а в 33 роки – грошовою ситуацією.

Ще одне британське дослідження говорить, що пік людського щастя - пенсійний вік. Так найвищий бал - 7,8 з 10 по шкалі оцінювання щастя поставили чоловіки старше 65 років, майже такий же рівень щастя спостерігали у підлітків. Жінки поставили найвищі оцінки задоволеністю життям після 65 років і у віці 20 років.

Що взуття може розповісти про свого господаря: ви будете здивовані

Що потрібно людям для щастя?

Щастя залежить не від вашого віку, а в голові, вважають психологи. Але є деякі критерії, які впливають на оцінку задоволеністю життям.

Здоров'я. Люди, які спостерігають у себе проблеми зі здоров'ям, в якому б віці вони не були, будуть відчувати себе менш щасливими.

Наявність роботи. Раніше вважалося щастям "нічого нероблення", зараз же дорослі люди хочуть мати реалізацію і в 50, і в 60 і навіть в 70 років.

Дорослі діти. Коли дитина пішла в самостійне життя і може себе забезпечити, тоді у людини відпадають тривоги, пов'язані з втратою роботи, забезпеченням сім'ї і т.д.

5 кращих чоловіків за знаком Зодіаку: рейтинг ідеальних супутників життя