У Рівному поменшає маршруток. А все через дефіцит пального. На рейс зараз виїжджає лише частина автобусів. Водії кілька годин стоять у чергах на АЗС. Кажуть, стали заручниками ситуації. Уряд планує вирішити проблему упродовж тижня, втім експерти дають менш оптимістичні прогнози. З подробицями Дмитро Тригубець.

Величезні черги та проблеми з громадським транспортом. На Рівненщині дефіцит пального. На тих АЗС де воно ще є - утворились затори на сотні метрів. Чекати доводиться годинами.

Заправити авто нині можна не більше як на 10 літрів. На одному з АЗС на вулиці Степана Бандери в наявності лише дизпаливо. Микола Петрук займається вантажними перевезеннями, каже: працювати в таких умовах стає все складніше.

Упродовж останнього місяця окупанти завдавали ракетних ударів по паливній інфраструктурі України. Знищили Кременчуцький нафтопереробний завод, а також нафтобази по Україні. Саме це стало причиною тимчасового дефіциту пального у державі.

Упродовж тижня у Рівному поменшає маршруток. На рейси вже виїжджають не всі автобуси. В управлінні транспорту кажуть - перевізники зараз працюють на запасах пального.

Богдан Голощов водій маршрутки. Каже нині виконують лише половину із запланованих рейсів. Для того аби зробити усі: в день є потреба у 40 літрах пального.

Попри прогнози уряду - дефіцит пального не закінчиться швидко, на думку директора Консалтингової групи А-95 Сергія Куюна.

Напередодні, уряд дозволив збільшити ціну на паливо. Зняли обмеження цін і на преміальне пальне. Відкорегували і логістичну складову в ціноутворенні: це дозволить більшості компаній закуповувати пальне в Європі. Як наслідок, кажуть експерти - до кінця травня ціна на бензин може становити біля 50 гривень за літр.

Читайте також: Бюджет Рівненської області за 4 місяці перевиконано