Цю соковиту червону красуню серед ягід називають «ягодою серця», в ній міститься цілий комплекс вітамінів, які так потрібні організму. Як правильно обрати черешню, щоб не нашкодити і чи справді вона настільки корисна читайте в статті.

В черешні багато калію та кальцію, заліза, вуглеводів, йоду, органічних кислот. З цією ягодою до організму потрапляють вітаміни груп А, С, Р, В.

Окрім цього в черешні є пектин, який виводить з організму холестерин і глюкоза, яка живить серце. Ягоди здатні нормалізувати тиск та очистити судини. Черешня корисна для людей, які мають набряки та варикозне розширення вен. 
 
Дуже корисна черешня для дітей. В плодах є речовини, які позитивно впливають на імунітет дитини і борються із запальними процесами, а також вони беруть активну участь у захисті організму від онкологічних захворювань. Проте, їсти черешню в необмежених кількостях не варто, особливо плоди червоного кольору, які можуть викликати алергічні реакції у дітей. Саме через це фахівці не рекомендують давати черешню дітками до року, а також їсти їх натщесерце і більше ніж 100 г на добу.
 
Дорослим краще їсти черешню порціями по 200-300 г кілька разів на день, з’їдати кілограм ягоди за один підхід - це занадто. Пам’ятайте, що споживання черешні у великій кількості може викликати здуття і послабити кишечник. 
 
 
На що варто звертати увагу при виборі черешні?
  1. У сіжої черешні хвостики завжди зелені, а не пересушені. 
  2. На вигляд хороша черешня повинна бути гладенькою, блискучою і без плям.
  3. Якщо на черешні є тріщини - не варто її купувати, адже в такі ранки можуть проникати гниль і пліснява. 
  4. Важливо також, щоб черешня не була червивою. Перед покупкою обов’язково розламайте кілька ягід, щоб переконатись, що у ній немає черв’яків.
  5. Понюхайте ягоду, яку хочете купити. Черешня повинна пахнути свіжістю і солодом. Якщо ж запах кислий - це означає, що вже почався процес бродіння, який зіпсував ягоду, а це може спровокувати здуття і навіть біль у шлунку.
Перевірити черешню на наявність хімікатів можна в спеціалізованій лабораторії, але зробити таке можна і в домашніх умовах. Пропонуємо вам спосіб, який часто використовують для санітарної експертизи: 50-100 г черешні залити кип‘ятком, накрити кришкою і зачекати хвилину. Після цього відкрийте кришку і понюхайте: якщо запах залишився природній, значить черешня чиста. Якщо ж ви відчули хімічний запах - ці ягоди краще не споживати. 
 
Зберігати черешню можна в холодильнику до 3 тижнів. Для того, аби вона не зіпсувалась потрібно відірвати від кожної ягідки хвостики, помити, гарно висушити і перекласти в баночку. В ідеалі на дно банки можна викласти промите і висушене листя черешні.
 
Споживайте з користю!