У Рівному більше 8-ми сотень людей потребували, аби члени виборчої дільниці особисто до них приїхали. Аби проголосувати на дому. Здебільшого це літні люди або особи з інвалідністю. Які самостійно прийти на виборчу дільницю не можуть, а віддати свій голос за того чи іншого кандидата хочуть.

У виборчій дільниці, яка розташована у школі №6, зареєструвалися, аби проголосувати вдома семеро осіб. Зазвичай, додає її голова, це люди, які не вперше так голосують. І упродовж дня намагаються чекати доки до них прийдуть з бюлетнями.

Вдруге приходять члени виборчої дільниці до рівнянки Наталії. За свого чоловіка, який пережив третій інсульт, вона проголосувала особисто. А от її родич, якому важко самому дістатися до місця голосування, галочку за свій вибір поставив сам. Опустивши після цього бюлетень у переносну опломбовану скриньку.

За ще однією адресою, дверей членам виборчої дільниці ніхто не відкривав. Навіть попри те, що гукати господарів допомагав пес.

Неочікуваним сюрпризом за наступною адресою, виявився для жінки прихід членів виборчої дільниці. Адже думала вона, що день виборів ще не настав.

Щоб проголосувати на дому особам необхідно написати заяву до дільничної виборчої комісії та додати до неї медичну довідку. Яка засвідчує неспроможність особисто прийти на дільницю. І зробити це потрібно було ще до 23 жовтня.

Загалом із 7 осіб, які мали проголосувати вдома, від дільниці, що розташована у школі №6 відкрили двері 4 осіб. 3 осіб, так і не проголосували. Оскільки, за припущенням голови виборчої дільниці, самостійно двері відчинити вони не могли і поруч не було того хто б це міг зробити. 

Читайте також: Декілька виборчих дільниць Рівного отримали надлишкову кількість бюлетенів