брауні
Перша згадка про цей чудовий десерт ми можемо знайти в кулінарній книзі Фанні Фармер від 1897 року. Ці чудові тістечка – традиційний десерт американської кухні. Його прийнято подавати з молоком, кавою або теплим морозивом і збитими вершками.

Зараз цей унікальний десерт можна замовити практично в будь-якому кафе і їхати за ним в Сполучені Штати немає необхідності. В даний час є безліч рецептів Брауні: для класичного вам знадобиться плитка чорного шоколаду, для вегетаріанського (є і такий) - яблучне пюре.

Якщо ви вирішили побалувати своїх домашніх Брауні, ми підкажемо, як це зробити найпростіше з тих інгредієнтів, які є у вас вдома. За смаком він абсолютно не поступиться класичному варіанту, а готувати його легко і просто. Гарантуємо, всі хто його спробують проситимуть у вас рецепт.

СКЛАДОВІ
Для тіста:
Вершкове масло - 100 г, цукор - ¾ склянки, какао-порошок - 1/3 склянки, борошно - ½ склянки, яйця - 3 шт, розпушувач для тіста (або сода) - ½ чайної ложки, ваніль.

Для глазурі:
Вершкове масло - 2 ст.л.
Какао-порошок -2-3 ч.л.
Молоко - 1,5-2 ст.л
Цукор - 1-1,5 ст.л.

Приготування:
1. Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні.

2. Потім додаємо в нього цукор і добре розмішуємо ложкою.

3. Всипаємо какао - знову розмішуємо, потім додаємо яйця і борошно.

4. Додаємо в отриману суміш розпушувач або половину чайної ложки соди (гасити її оцтом не потрібно), за бажанням вишню або горіхи. Потім ще раз ретельно перемішуємо ложкою.

5. Викладаємо отримане тісто в силіконову форму і випікаємо при середній температурі 30-40 хвилин. Не перетримуйте, щоб тістечко не пересохло.

6. Дістаємо його з духовки і поки воно холоне, готуємо глазур. Для цього розтоплюємо вершкове масло. Весь час помішуємо його на повільному вогні і поступово вводимо какао, молоко, цукор. Варимо приблизно півхвилини, не перестаючи помішувати.

7. Заливаємо отриманою глазур'ю Брауні.

8. Коли тістечко охолоне, ставимо на дві години в холодильник.

9. Акуратно виймаємо з форми і нарізаємо квадратиками.

Смачного!