Не лише гарбузовою кашею можна потішити малюків восени. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати гарбузові капкейки. Прості у приготуванні, дуже смачні і поживні.

Для того, аби приготувати 10-12 великих або 18-20 маленьких капкейків вам знадобиться:

  1. 140 г вершкового масла;
  2. 125 г тростинного цукру (можна звичайного);
  3. Дрібка солі;
  4. 3 яйця;
  5. 165 г гарбузового пюре (запеченого в духовці);
  6. 210 г борошна (цільнозернове борошно зі спельти);
  7. 14 г розпушувачу для тіста;
  8. 3 ч.л. суміші спецій (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика);
  9. 100 г кураги;
  10. 100 г смаженого гарбузового насіння.

Для крему:

1. 300 г крем-сиру (Філадельфія, Арла, Альметте або щось схоже).

Приготування:

1. М'яке масло збийте з цукром та сіллю протягом кількох хвилин. Додайте яйця, гарбузове пюре та борошно, просіяне разом зі спеціями та розпушувачем, ретельно збиваючи після кожного додавання.

2. Всипте порізану на кубики курагу та насіння. Силіконовою лопаткою перемішайте тісто, щоб курага та насіння рівномірно розійшлися в тісті.

3. Духовку нагрійте до 180 градусів. Готове тісто розкладіть по паперових або силіконових формочках на 2/3. Запікайте їх в духовці близько 20-30 хв, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою – вона має виходити з тіста сухою.

4. Повністю остудіть капкейки на решітці.

5. Для крему: холодний сир збийте з медом протягом хвилини, влийте холодні вершки та збивайте на середній швидкості, доки крем не загусне та не буде тримати форму.

6. Помістіть крем в кондитерський мішечок з насадкою "зірка", та прикрасьте капкейки гарними шапочками. Якщо не маєте мішка, можна це зробити просто ложкою.

7. Прикрасьте також крем капкейків на свій смак (тут підключіть фантазію: ягоди, фрукти, горіхи, різнокольорові посипки). На знімках гарбузові капкейки фуд-блогер прикрасила грецькими горіхами.

Готові капкейки можна зберігати 2-3 дні в холодильнику.

Смачного!

Читайте також: Рецепт найсмачнішого пирога з яблуками для діток

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber