Головна родзинка цього десерту - в ньому мало тіста і багато яблук. Тісто на кефірі виходить дуже ніжне, а в поєднанні з начинкою пиріг буде дуже ароматним. Насиченості смаку додадуть цедра апельсина та кориця у тісті.

Цей пиріг готується дуже просто. До процесу залучайте діток, а потім разом з усією сім'єю смакуйте чудовим десертом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  1. 1 кг очищених яблук;
  2. 4 свіжих курячих яйця;
  3. 160 гр цукрового піску + 40 грам (для присипки зверху);
  4. 130 гр кефіру;
  5. 0,5 ч.л. ванільного цукру;
  6. дрібка солі;
  7. 200 гр борошна;
  8. 10 гр розпушувача;
  9. 2 ч.л. кориці;
  10. цедра одного апельсина.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. В окрему посудину вибиваємо свіжі курячі яйця. Можна відразу ввімкнути духовку на розігрів (на 180 градусів), адже тісто готується дуже швидко.
  2. У тарілку з яйцями додаємо дрібку солі, цукор і ваніль. Збиваємо все міксером до пухкої маси.
  3. Відправляємо до яєчної суміші теплий кефір (краще використовувати густий кефір).
  4. Натираємо цедру апельсина на дрібній тертці, намагаючись не захопити білий прошарок (він може гірчити в готовій випічці). Відправляємо апельсинову цедру в рідку масу. Знову все перемішуємо міксером.
  5. В сито висипаємо пшеничне борошно, розпушувач і дві третини кориці. Просіваємо отриману суху суміш в миску до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто міксером.
  6. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо дуже тонко. Для цього можна скористатися спеціальною насадкою на тертці. Перекладаємо підготовлені яблука в тісто і перемішуємо лопаткою. Виходить дуже мало тіста і дуже багато яблук.
  7. Форму потрібно застелити пергаментним папером і змастити її вершковим маслом.
  8. Перекладаємо в форму тісто з яблуками, розрівнюємо все лопаткою.
  9. Цукровий пісок (40 грам) змішуємо з корицею, що залишилася, посипаємо отриманою сумішшю яблучний пиріг рівномірно зверху.
  10. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 50-55 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  11. Пиріг дістаємо з форми разом з папером і перекладаємо на решітку. Даємо йому охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Смачного!

Читайте також: 3 прості страви з гарбуза для дітей

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber