Салат «Олів'є», оселедець «під шубою» і соковите запечене м'ясо. Жодна з цих страв не обійдеться без майонезу. Свою назву цей популярний білий соус отримав на честь міста Меон - столиці іспанського острова Менорка. У 18 столітті острів був завойований французькими військами герцога Рішельє, а в 1858 році на них напали британці і взяли місто в облогу. Зрештою, у французів закінчилися запаси продовольства - в місті залишилися тільки оливкова олія та курячі яйця.

Герцог Рішельє наказав своєму кухареві приготувати з цих інгредієнтів, щось, що зможе урізноманітнити меню. Кухар не розгубився, збив яйця з олією, приправив все це спеціями, сіллю і лимонним соком. Так з'явився цей чудовий білий соус, який всі ми так любимо додавати в салати.

Всі ми знаємо скільки консервантів додають у «магазинний» майонез, і яку шкоду це приносить здоров’ю всієї родини. Пропонуємо вам відмовитися від шкідливої фабричного майонезу вже сьогодні і замінити його на приготований своїми руками.

Для приготування Вам потрібно:

Яйце - 1 шт.

Рослинна олія - 250 мл.

Лимонний сік - 1 ст. л.

Гірчиця - ½ ч. л. (за бажанням)

Сіль - чайна ложка без гірки

Цукор - чайна ложка без гірки

Мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

1. Розбиваємо яйце і збиваємо його міксером, або (ще краще) блендером.

2. Продовжуючи збивати, потроху тонкою цівкою вливаємо олію. Дуже важливо не влити одразу багато, а робити це поступово. Мабуть, це і є найголовніший секрет густого майонезу.

3. Коли вся олія буде ретельно перемішано з яйцем, додаємо до отриманої маси цукор, сіль і гірчицю, ще раз збиваємо. В кінці вливаємо лимонний сік, збиваємо останній раз і подаємо до столу.

Смачного!