Сир - надзвичайно корисний для здоров'я, але дітки часто не люблять цей продукт. Ми підкажемо п'ять чудових рецептів приготування смачних страв з сиру, які обов'язково полюбить кожен член сім'ї.

Сир з чорносливом і бананом

Приготування: У сир додайте кілька ложок сметани або молока, банан і чорнослив, цукор за смаком, збийте в блендері.

Сирна паста з зеленню і часником на хрустких хлібцях

Приготування: в розтертий сир додайте зелень кропу, петрушки, подрібнений часник, трохи сметани, посоліть за смаком, добре перемішайте. Сирну пасту подавайте на хлібці або тостах.

Торт "Зимова вишня" зі сметанним кремом: рецепт приготування

Сирна запіканка з ягодами і фруктами

Приготування: 200 г сиру з'єднайте з 1 сирим яйцем, 1\2 скл. сметани, 1\2 скл. цукру, додайте ванільний цукор. Добре перемішайте. Додайте за смаком в сирну масу будь-які ягоди (можна морожені або сушені), шматочки фруктів (яблука, груші, мандарин, банани) або сухофрукти (чорнослив, курага, інжир, родзинки і тд). Форму для запікання змастіть вершковим маслом і посипте сухарями, викладіть запіканку. Збийте 1 яйце з 2 стол. ложками цукру. Залийте яєчною масою сир. Випікайте в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.

Порада: для аромату в запіканку добре додавати терту цедру лимона або апельсина, верх запіканки присипати горіхами.

Сирники з бананом

Приготування: 200 г сиру з'єднайте з 1 яйцем, 1\2 скл. цукру, додайте ванільний цукор при бажанні, 2-3 стол.л борошна, 1\4 ч.ложки соди, дрібно нарізаний банан. Формуйте сирники, обваляйте в борошні й обсмажте з двох сторін до золотистого кольору.

Ліниві вареники

Приготування: з 200 г сиру, яйця, дрібка солі і цукру, 3 ложок борошна замісити гладке тісто і дайте постояти 10-15 хвилин. Розділіть тісто на кілька невеликих частин, з кожної скачайте тонку ковбаску, розділіть її на невеликі частини-вареники (приблизно по 2 см), обваляйте в борошні і залиште «підсохнути» на столі 5-10 хв. Відваріть ліниві вареники в киплячій воді, поки вони не спливуть на поверхню. Подавайте з вершковим маслом, сметаною, варенням.