Цей десерт - один з найпопулярніших у всьому світі. Дійсно, мало хто здатний відмовити собі в задоволенні з'їсти шматочок ароматного штруделя з кулькою ванільного морозива. Штрудель складається з дуже тонкого тіста, в яке загорнута начинка - яблука, родзинки, кориця, іноді можна зустріти грецький або мигдальний горіх. Саме завдяки своїй формі, цей десерт отримав свою назву, яка дослівно перекладається з німецької мови як «відверто».

У Відні жартують, що хороший штрудель може приготувати тільки закоханий кондитер, оскільки він витягує тісто настільки тонко, що може читати через нього любовні листи своєї дівчини. Але незважаючи на те, що широко поширився по світу цей десерт саме завдяки віденським кондитерам, точно такий же рецепт був відомий здавна і баварським домогосподаркам. А ці дами знали толк в економії. Тому рецепт - дуже простий і бюджетний, а результат порадує ваших гостей і домочадців.

Нам знадобиться:

Борошно - 2 склянки

Рослинна олія - 1/3 склянки

Тепла вода - ½ склянки

Вершкове масло - 30 г

Два великих яблука

Кориця

Цукрова пудра

Ізюм, горіхи - за бажанням

Приготування:

1. У борошно вливаємо олію і теплу воду. Гарненько вимішуємо тісто.

Також читайте:

2. Накриваємо його тканинною серветкою і ставимо на 20-30 хвилин в тепле місце (біля плити, наприклад).

3.Тим часом очищаємо яблуко від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо яблуко кисле, можемо додати в начинку трохи цукру. За смаком додаємо корицю, родзинки, горіхи.

4. Ділимо тісто на дві частини (у нас буде два штруделя), кожну з яких розкачуємо якомога тонше.

5. Викладаємо на тісто начинку залишаючи 3-5 см спереду та 8-10 см ззаду вільними. Скручуємо рулет.

6. Викладаємо на деко, попередньо змащене вершковим маслом, і випікаємо при температурі 170-180 градусів 40-50 хвилин.

7. Готовий штрудель змащуємо зверху шматочком вершкового масла і посипаємо цукровою пудрою. Коли злегка охолоне, можна нарізати і подавати до столу порційно з листком м'яти, кулькою ванільного морозива або збитими вершками. Смачного!

Також рекомендуємо спробувати