Людина - найрозумніша істота на нашій планеті, і саме розум допомагає людям виділятися серед всіх мешканців земної кулі. Людині не дано бути сильною, як слон, швидкою, як гепард, бачити вночі, як кішка. Для цього вона будує машини і механізми, які допомагають людині виживати.

Люди наділяють машини інтелектом, щоб вони могли допомагати. А чи не стане це загрозою для людства в майбутньому?

Люди створили машини для виконання різних завдань. Також, машини замінюють людину роблячи складну роботу. Зараз на виробництвах використовуються роботи, які спеціально запрограмовані на виконання послідовних дій. Вони можуть виконувати роботу точніше й акуратніше людини, і роблять це, цілодобово не втомлюючись і не помиляючись.

З кожним днем ​​все більше з'являється роботів і машин, які наділені органами почуттів, наприклад, мають камеру для отримання зорової інформації. Такі машини допомагають людям на потенційно небезпечних роботах. Існують цілі заводи, які працюють за допомогою автономних роботів. Людині тільки потрібно ними керувати за допомогою програм.

Це ще не весь перелік того, що зараз роблять машини. Вони можуть грати в шахи, в більярд, пінг-понг, кидати і ловити м'яч, грати на музичних інструментах. Також, є роботи-заправники, робот, який може сам себе сконструювати з кубиків, роботи-поліцейські. Зараз є машини, які застосовуються в сільському господарстві. Вони можуть садити розсаду і картоплю, збирати овочі і фрукти, сортувати і фасувати їх.

Подібних машин зараз багато, і описати можливості кожної просто нереально. Висновок напрошується сам: у світі існує ціла армія машин, які набагато краще людей. Чим далі, тим інтелектуальнішими стають технології.

Що чекає людство в майбутньому

Розвиток потужності машин, а саме можливість навчатися, розвивати пам'ять і творчість - це вказує на те, що в недалекому майбутньому технології випередять людину. Деякі думають, що це станеться через кілька століть, але вчені стверджують, що до того моменту, коли машини зрівняються з людьми за інтелектом, залишилося зовсім мало часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Які пари по знаку зодіаку найміцніші