Інстаграм - це соціальна мережа, яка дозволила багатьом експертам, талантам, та й просто домогосподаркам стати знаменитостями. Блогери - настільки масштабне явище нашого життя, що списати його з рахунків вже зовсім неможливо.

Ми живемо в час, коли Інстаграм дає вам реальний рівний з усіма шанс прославитися або забезпечити собі впевнене завтра. Наприклад, ви можете стати відомим розповідаючи все на певну тематику, чи то про своїх дітей чи про стиль, і ще й заробити на цьому.

Чому саме Інстаграм дає більше можливостей для зростання і визнання, ніж інші соцмережі?

1. Це наймолодша з популярних соцмереж. Відповідно, її користувачі - найпрогресивніші, мобільні, допитливі люди.

2. Ядро аудиторії Інстаграм - жінки 25-34 років, які живуть у великих містах, тобто саме ті, хто робить покупки (можливо, залучаючи чоловіка, але дуже часто і без його допомоги) і диктує тренди.

3. Просування в Інстаграм при належній старанності і бажанні досі може бути абсолютно безкоштовним.

4. Інстаграм активно розвивається.

Отже, головне питання: як же стати популярним блогером? Ось дуже коротка інструкція, яка допоможе вам протоптати стежку до сердець фоловерів.

Визначте нішу

80 відсотків вашого успіху в Інстаграм буде залежати від правильного вибору ніші і позиціонування. Зараз в цій соціальній мережі дуже висока конкуренція, і для того, щоб люди активно підписувалися на ваш аккаунт, вже мало бути просто багатодітною мамою або стилістом. Ви повинні виділятися на тлі інших, бути оригінальними або як мінімум небанальними.

Візьміть аркуш паперу і напишіть 5 напрямків, які вам цікаві. Це дуже важливий етап, оскільки неможливо заробляти на тому, що не викликає у вас захоплення. Принаймні, заробляти довго. Отже, пишемо 5 перспективних напрямків і стежимо за відчуттями по кожному пункту: «метелики в животі», переривчастий подих, напад оптимізму і бажання негайно почати діяти - явні ознаки того, що напрямок вам підходить.

Задайте собі питання. Чи буде вам цікаво займатися цим напрямком через 2-3 роки? А через 5 років? А через 7 років?

Тепер прийшов час вибрати з решти напрямів найперспективніший і оригінальний. У цьому вам допоможе моніторинг конкурентів.

Моніторинг конкурентів

Для чого на старті необхідний моніторинг конкурентів? Для того щоб усвідомити, наскільки багато зусиль (творчих і організаційних) вам доведеться докладати для роботи в обраній ніші, а також для того щоб оцінити, наскільки сильні у вас суперники, і зрозуміти, який рівень їх послуг. Від результату моніторингу конкурентів буде залежати стратегія просування вашого товару або послуги на ринку.

Моніторинг конкурентів варто проводити систематично, але на етапі запуску цей крок просто необхідний.

Визначтеся з цільовою аудиторією

Оскільки мова йде про Інстаграм, перевірте, чи є ваша цільова аудиторія в цій соцмережі.

1. Пам'ятайте, що ядро ​​аудиторії Інстаграм - це жінки 25-35 років, які живуть у великих містах.

2. Заведіть аккаунт. Якщо ви вже зареєстровані в Instagram, оцініть свій нинішній аккаунт. Якщо ви обожнюєте викладати по 10 фотографій в день, можливо, для робочих цілей варто відкрити нову сторінку. Вибирайте, що «говорить» нік: можна використовувати своє ім'я або прізвище та додати до них тему аккаунта, щоб користувач відразу розумів, що цікавого він знайде на вашій сторінці.

3. Оформити аккаунт. У «шапці» профілю напишіть, що ви робите, чим займаєтеся, акцентуючи увагу на тій послузі або тематиці, яку плануєте просувати. Краще вибрати один напрямок, максимум - два. Не варто відразу розповідати про все на світі. Пишіть цікаво і жваво, від першої особи. Наприклад, не «Візажист», а «Роблю людей красивими. Мільйони ідей для макіяжу на кожен день »і т.п.

4. Створювати контент. Мабуть, найважливіша (після просування) складова успіху для вашого облікового запису - пости. Якщо ви не маєте досвіду ведення блогів, а ідеї нових статей не стрибають самі собою з вашої голови на папір, складіть план дій. Подумайте, які рубрики по вашій темі ви могли б вести, що (крім робочих тем) хотіли б висвітлювати. Навіть якщо ви вирішили продавати саморобних в'язаних ведмедів, вам потрібно вести аккаунт від імені людини - на особистість (а не на магазин) люди підписуються набагато охочіше. Тому обов'язково 2/3 або 1/3 всього контенту відведіть особистим постам. Решту рубрики структуруйте: наприклад, по понеділках ви розповідаєте про одне, а в середу і п'ятницю - про інше. В інші дні можна писати про що завгодно. Зверніть увагу на те, щоб пости виходили регулярно (не більше двох в день), фото були якісними, а тексти - зручними для візуального сприйняття.

5. Просування. Без цього пункту в сучасному Instagram стати популярною практично неможливо, хіба що ви викладете щось таке, що може просто «підірвати» інтернет. В інших випадках вам допоможе досягти успіху тільки грамотне просування - при наявності якісного контенту. Працюйте з блогерами і з зірками (розміщуйте у них рекламу), пробуйте офіційну рекламу в Інстаграм, ставте теги і організуйте конкурси - все це сьогодні дуже добре працює. Удачі вам і мільйонну армію підписників!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як зберегти енергію і сили після робочого дня: 5 способів