Хоча, усі школи обладнані їдальнями, батьки дають діткам перекуси. Що краще покласти в ланч-бокс дитині? Щоб вона з’їла перекус із задоволенням їжа не повинна видко псуватись, а також має бути смачною та корисною. Адже головне правило шкільних перекусів - не зашкодь!

Горіхи і сухофрукти

Це ідеальний перекус на перерві. По-перше, вони смачні. По-друге, вони дуже корисні. По-третє, не перебивають апетит. Курага або чорнослив, фініки або родзинки - криниця корисних вітамінів і мінералів. Вони можуть послужити хорошою альтернативою солодощам.

Бутерброди

Звичайно, це класика перекусів для школярів. Грамотно приготований бутерброд швидко вгамує голод. За основу гастроентерологи рекомендують узяти цільнозерновой хліб, покласти на нього варену грудинку або шинку. Відмінний варіант для начинки - твердий сир. Він тривалий час не псується і має корисні властивості.

Овочі і фрукти

До бутерброда непогано покласти овочі, зелень і фрукти, які любить дитина. Це може бути солодка морква, огірок, руккола, твердий перець, листя салату. Фрукти мають бути твердими і середнього розміру. Велике яблуко, наприклад, дитина не встигне з'їсти протягом перерви.

Напої

Обов'язково давайте дитині в школу пляшечку з водою. Зрідка можна покласти сік з фруктів, що ростуть в нашій кліматичній зоні. Він не повинен містити консервантів і цукру. Компоти в школу не давайте. Вони можуть швидко прокиснути.

Випічка

Якщо ви хочете порадувати дитину чимось смачним і домашнім, спечіть булочки або пиріжки з начинкою з яблук, груш або гарбуза. Магазинна випічка не підходить для перекусів. Вона калорійна і шкідлива.

Що не можна давати в школу дитині в якості перекусів?

1. Кисломолочні продукти. Можна запропонувати дитині, якщо ви точно знаєте, що вона їх швидко з'їсть і вони не встигнуть зіпсуватися.

2. Снеки: сухарі, чіпси, шоколадні батончики. Вони шкідливі для травлення і здоров'я та не здатні втамувати апетит, дитина ще більше захоче їсти після такого перекусу.

3. Солодка газована вода: не втамовує спрагу, такі напої вважаються найшкідливішими для здоров'я.

Пам'ятайте, незважаючи на зібраний ланч-бокс, дитина повинна добре поснідати. Для ситного і корисного сніданку підходить молочна каша, омлет, запіканка або сирники.