У Рівному вже в липні з’явиться перший мурал під назвою «Моє місто».

В рамках низки заходів «Рівне – місто унікальних подій» у липні на вулиці Міцкевича, 9 реалізують урбаністично-мистецький проект «The Street Walls» площею півтисячі квадратних метрів. Тут буде зображена пташка і традиційний орнамент в поєднанні з сучасним каліграфічним письмом.

Авторами малюнку стали митці з Рівного та Львову, які перемогли зі своїм ескізом серед десяти інших конкурсантів з різних міст України.

Самі художники пояснили концепцію малюнку так:

"Ми вирішили торкнутися теми свободи. Як символ вільної думки і вибору дій обрали образ птаха, що розчиняється у геометриних силуетах міста, що в свою чергу покликані розчинити прямі лінії міського образу і надати їм динаміки і різноплановості. Також використали шрифтовий патерн, сучасної каліграфії у поєднанні з традиційним орнаментом. Напис каліграфією - моє місто. Цей малюнок про міське середовище та істот, що його населяють. Про взаємопов`язаність людей, тварин та предметів. Про компроміс, що повинен бути присутній у подібних просторах. Інакше конфлікти будуть знищувати усіх і усе. Гармонія та свобода - основні означення цього стінопису."

Нагадаємо, на втілення проекту «The Street Walls» з бюджету міста виділили 70 тисяч гривень. Решту необхідної суми, яка буде озвучена перед стартом реалізації муралу нададуть меценати.