Щороку на українських весіллях з’являються традиції, запозичені в країнах Заходу. Цьогоріч одним з найпопулярніших таких звичаїв є запрошення на весілля так званої flower girl – дівчинки, яка осипатиме пелюстками квітів шлях прекрасної нареченої до вівтаря. Ці милі янголята встигли завоювати симпатії гостей по всьому світу, а тепер настала черга і нашої країни.

Зазвичай на роль flower girl обирають дівчинку 5-8 років, найчастіше родичку когось з молодят або доньку друзів. Якщо ви ніяк не можете вибрати з-поміж кількох чарівних кандидаток, нехай на вашому весіллі буде кілька квіткових дівчаток.

Не забудьте і про невеличкі симпатичні корзинки, з яких малі квіткарки посипатимуть доріжку до вівтаря пелюстками. Декор корзинок – це окрема справа, адже їх можна прикрасити як самими квітами, так і стрічками, мушлями тощо – залежно від стилю та концепції вашого особливого свята. До речі, пелюстки для цієї справи варто готувати саме напередодні весілля, інакше вони прив’януть і не матимуть ефектного вигляду.

Проте найважливіше у образі квіткових дівчаток – це все ж таки їхні сукенки. Всі дівчатка люблять наряджатись, тому зазвичай залюбки одягають сукні маленьких фей чи принцес, які так пасують до весільної урочистості. У більшості випадків flower girl одягають у однакове вбрання, але інколи наречена обирає для них сукні з однакової тканини, але різних фасонів. Найчастіше такі платтячка нагадують бальні – вони пишні і гарно оздоблені.



pic

До речі, зовсім необов’язково осипати дорогу нареченої до вівтаря пелюстками квітів – існує безліч альтернатив. Обирайте будь-яку в залежності від стилю урочистості та ваших побажань:

- Так, наприклад, дівчатка-квіткарки можуть нести плакат або табличку з написом ”Here comes the bride” або будь-яким іншим.

- Якщо у вас дві маленькі феї на роль flower girl, замість корзинки з пелюстками квітів можна заздалегідь підготувати та вручити їм квіткову гірлянду, яку вони мають нести перед виходом головної героїні свята.

- Білі повітряні кульки також матимуть чудовий вигляд на весільній урочистості, до того ж їх люблять всі діти.

- Для свого особливого свята підготуйте великі повітряні кульки білого кольору. Після церемонії розпису чи вінчання маленька квіткарка може випустити кульки у небо. Тільки попередьте фотографа, аби він сфотографував цей момент.

- Весільну flower girl цілком можна замінити і маленьким янголом. Крила можуть бути звичайними з пір’я, або оригінальними – наприклад, з квітів.

- Особливий настрій на весіллі створять мильні бульбашки. Роздайте квітковим дівчаткам пляшки з якісними бульбашками – нехай роздувають їх перед виходом нареченої до вівтаря.

Джерело