Одним з найцікавіших звичаїв на сучасному весіллі є кидання букета нареченої. До того ж саме цю частину святкового вечора зазвичай найнетерплячіше чекають незаміжні гості урочистості. Але наша фантазія дозволяє розширити кругозір і влаштувати щось незвичне!

Альтернатива №1: кожній дівчині – по букету

Цей варіант ідеально підійде для наречених, які хочуть приділити увагу кожній своїй подрузі. Отже, якщо на вашій урочистості буде небагато незаміжніх гостей, можна підготувати невеличкий букетик кожній з них. Коли вручатимете своїм подружкам символ найскорішого заміжжя, побажайте кожній великого щастя.

Альтернатива №2: букет на замок

Один з найцікавіших і вже точно найнеочікуваніший варіант з сьогоднішнього нашого списку. Замкніть свою весільну квіткову композицію у прозорий ящик. Попередньо підготуйте ключі за кількістю ваших подруг. Роздайте дівчатам ключі і нехай кожна з них спробує свою удачу, намагаючись відімкнути ящик. Пощастить тій дівчині, ключ якої підійде – саме вона і отримає святковий букет.

Альтернатива №3: стрічки

Замість кидання квіткової композиції можете використати стрічки – атласні, шовкові, мереживні – словом, те, що найбільше пасуватиме до стилю вашого весілля. Їхня кількість має відповідати кількості дівчат, які захочуть позмагатись за ваш букет (про всяк випадок запасіться додатковими стрічками). Прив’яжіть кінець однієї зі стрічок до ніжки своєї композиції, а кінці інших стрічок просто стисніть у руці. Кожна з учасниць має взяти вільний кінець стрічки у свою руку і після сигналу потягнути до себе. Дівчина, в руках якої виявиться букет, і вважатиметься переможницею.

Альтернатива №4: букет-дублер

Якщо на вашому весіллі очікується велика кількість незаміжніх дівчат, порадуйте хоча б частину з них, а не одну, як це заведено. Як це зробити? Приготуйте букет, схожий на ваш, але не простий букет-дублер (цим трюком користується чи не кожна щаслива наречена), а композицію, яка складалась би з кількох менших букетів. У польоті вони розлетяться, подарувавши надію на щасливе заміжжя кільком вашим подругам.

Альтернатива №5: конкурс

Навіщо довіряти долю весільного букета сліпому випадку, якщо можна влаштувати цікавий конкурс?! Попередньо подумайте, який саме конкурс чи гра відповідатиме стилістиці саме вашого свята. Спільно з гостями оберіть переможницю, яка насправді заслуговуватиме на флористичну композицію.

Альтернатива №6: хоровод

Встаньте посередині зали, а ваші незаміжні подружки нехай створять навкруг вас таке собі коло. Далі закрийте очі і під приємну музику повільно крутіться за годинниковою стрілкою, а учасниці «конкурсу» нехай рухаються по колу в протилежному напрямку. Коли зупиниться музика, зупиніться і ви,підійдіть до дівчини, яка опинилась напроти вас, простягніть їй букет та привітайте. До речі, саме цей варіант ідеальний, якщо ваша весільна квіткова композиція є досить важкою, і її кидання у натовп дівчат може бути небезпечним.

Джерело