Якщо ви готуєтесь до весілля, то вже напевно ставили собі питання, якою ж має бути ця особлива урочистість. Розуміння ідеального весілля сучасних молодят кардинально відрізняється від того, яким бачили таке свято їхні батьки, вже не кажучи про бабусь та дідусів.

Тоді

Довгі роки традиційне весілля у нашій країні являло собою зібрання родичів, які з’їжджалися з інших міст і навіть країн, а також сусідів, друзів та колег. І байдуже, що молодята могли не знати як мінімум половину своїх запрошених.

Весільний день зазвичай починався з того, що наречений їхав забирати свою суджену, аби повести її загсу. Проте перш ніж це зробити, хлопець мав викупити її у родичів. Пройшовши з десяток випробувань та заплативши кругленьку суму, наречений нарешті забирає свою майбутню дружину і везе її або у церкву або у державну установу реєстрації шлюбу (або по черзі туди й туди).



pic

Після цього подружжю належало їхати на прогулянку пам’ятними місцями свого міста. Зазвичай до них цим маршрутом катались тисячі інших пар. Коли фотограф зробить достатню кількість кадрів того, як наречена танцює на долоні свого коханого, можна було нарешті їхати на місце застілля.

Перед входом у бенкетну залу чи ресторан молодят обов’язково обсипали рисом, монетами та цукерками – інакше щасливе та заможне життя їм не світило. Також саме тут новоспечене подружжя чекали батьки з рушниками, спеціальним хлібом та благословеннями.

За столом закоханій парі доводилось вислухати зо два десятка однакових тостів та постійні викрики «Гірко!», коли їх змушували цілуватись по команді. Не варто забувати і про тамаду, який зазвичай прикладав всіх зусиль, аби повеселити публіку, навіть коли в цьому не було особливої потреби.

Кульмінацією свята було викрадення нареченої, після якого градус веселощів зазвичай спадав, гості починали розходитись додому, аби виспатись перед другим днем святкування, коли належало доїсти і допити те, що залишилось після першого дня.

Зараз

Сьогодні дедалі менше молодят розписуються у загсах – куди частіше пари влаштовують чарівні виїзні церемонії на оригінальних локаціях. Вбрання, арка, кортеж, квіти – все це набуває величезного значення на сучасному весіллі.

Не менш важливо для закоханої пари сьогодні знайти професійного та креативного фотографа – і не тільки для того, аби сімейний архів радував око, а щоб мати чим похизуватись у соціальних мережах. Інтернет настільки тісно увійшов у життя сучасної людини, що жодна подія, тим паче така важлива, як весілля, не може залишитись поза увагою віртуальних друзів.



pic

Якщо ж говорити про прогулянку молодят, то цей етап весільного дня дещо трансформувався. Сьогодні пари часто обирають просто красиві або важливі саме для них локації, а не заїжджені місця, де до них бували вже тисячі пар. Часто молодята, аби не витрачати час та не змушувати гостей чекати, переносять прогулянку та фотосесію на інший день.

Кількість гостей на весіллі 21-го століття також відрізняться від того, як було заведено раніше: молодята часто обирають розкішні ресторани, але мінімізують кількість запрошених. Проте головна відмінність сучасного свята – це весільна мандрівка: раніше її могли собі дозволити лише діти партійного керівництва, а сьогодні накопичити на подорож може майже кожна пара.

Джерело