Земна куля населена тисячами різних народів, які відрізняються між собою не лише кольором шкіри, мовою, але й віковою історією та своєрідною культурою. Кожне святкування проводиться за різними обрядами, а найцікавіші з них припадають на весілля. Пропонуємо разом розглянути традиції, яким сумлінно має коритись наречена перед або під час весілля.

Китай – “оплакування”

Здавалось би, що сльози мають спільного із неповторним днем створення нової сім’ї? Проте, майбутня дружина повинна попрощатись із батьками та родичами. Обряд оплакування починається за тридцять днів до початку весільної церемонії. Щоденно, на протязі тридцяти хвилин наречена забов’язана плакати та голосити. Через десять днів до дівчини приєднується її матір і вони продовжують плакати разом, а за день до весілля до них приєднуються усі жінки, які живуть у цій сім’ї. Вам би вистачило сліз?

Швеція – “вільний поцілунок”

У цій чудовій країні існує традиція поцілунків нареченого та нареченої із гостями. Якщо наречений виходить із бенкетного залу, будь-який присутній на весіллі чоловік може підійти до нареченої та поцілувати її. Ідентична ситуація відбувається, коли вже наречена виходить до жіночої кімнати. Вважається непристойним відмовлятись від поцілунку. Цікаво, що символізує такий обряд? Можливо, це останні солодкі миті вільних людей перед вічною вірністю обраній половинці, а можливо все набагато простіше – гості багато років тому подбали про ще одне власне задоволення на весіллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 весільних традицій, про які вже можна ЗАБУТИ

Ірландія – “танок тілом”

Неймовірна кількість обрядів та традицій супроводжують ірландські весілля вже багато століть поспіль. Серед найцікавіших є танок молодят – протягом нього наречена не повинна відривати ноги від землі. Ірландці вірять, що навколо є багато злих духів, які можуть забрати молоду з собою. Можна лише уявити наскільки важко танцювати у таких умовах. Але традиція є традиція. Окрім того, наречена ховає у вбранні, зачісці чи весільному букеті чарівну хустину, згодом з якої вона пошиє своєму первістку чепчик.

Греція – “під підбором”

Швидкість вирішує все! Під час весілля наречена повинна сильно наступити майбутньому чоловіку на ногу підборами черевичок. Якщо він встигне відстрибнути – буде головою в сім’ї, якщо ні – що ж, спритна дружина візьме у свої руки кермо життя. Цікаво, що не існує конкретного часу для проведення цього обряду – протягом усього святкування наречений не може ні на хвильку перестати пильнувати за дружиною. Певно ж, жоден з чоловіків не бажає стати слабшою половинкою, тому й пильнують за коханою більш, ніж будь-коли.

ЧИАТЙТЕ ТАКОЖ: Вінчання: потреба чи традиція? [ЧАСТИНА 1]

Іспанія – “лови”

Одяг, аксесуари, голосіння – попри всі можливості гарячі іспанці винайшли власний цікавий обряд. Певно, вони аж занадто піклуються про те, щоб допекти молодятам. Замість того, щоб дозволити нареченим побути наодинці після святкування, гості скрізь переслідують молоду пару. Таким чином, лише найвинахідливіші можуть провести шлюбну ніч наодинці. Можливо, молодять вчать знаходити вихід із будь-яких проблем, а можливо, ця традиція – ще одна забавка для запрошених на весілля. Важко уявити, як наречена у святковому вбранні тихенько біжить сходами бокового виходу, а ніхто раптом й не помічає її відсутності.

Джерело