А що ж таке вінчання сьогодні – данина традиціям, моді чи поклик душі? Давайте розберемося!

Що потрібно для укладення церковного шлюбу?

– паспорти;

– свідоцтво про шлюб;

– свідоцтва про хрещення.

Вбрання нареченої

Таїнство вінчання висуває певні особливі вимоги і до зовнішнього вигляду нареченої. Так, головна героїня дня має бути одягнута у сукню скромного фасону, з довгою спідницею, а її голову мусить прикривати хустка або фата. Словом, образ дівчини на вінчанні має нагадувати традиційний образ нареченої – чистий, романтичний та дещо наївний.

Свідки на вінчанні

Найголовніша умова для свідків на таїнстві укладення церковного шлюбу – бути хрещеними та одягти на церемонію натільні хрестики. Крім того, їхній одяг має бути у міру скромний. Так, вимоги до зовнішнього вигляду дружки нареченої майже такі, як і до самої нареченої. Також варто додати, що підхід бо вибору свідків на вінчання має бути ще ретельніший, аніж на розпис, адже мається на увазі, що ці люди нестимуть духовну відповідальність за пару.

Як проходить ритуал?

Церемонія починається з ритуалу обручення, під час якої священик дає молодятам запалені свічки, одягає обручки та тричі міняє їх. Після цього пара йде на середину храму, де відповідає на питання отця, чи є добровільним і щирим їхнє бажання обвінчатись. Загалом це таїнство дуже урочисте та тривале – кількома словами описати його не вдасться. Закінчується воно словами священика та привітаннями рідних і близьких.

Джерело