В молодіжній книгозбірні пройшов тиждень читання.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Щороку в бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень читання.

У тиждень читання до обласної бібліотеки для молоді візитувала ціла плеяда рівненських літераторок. У відділ сімейного читання завітала відома письменниця, авторка численних збірок для дорослих та дітей Анна Лимич. Анна Андріївна представила свої книги «Ельвіра в Країні Котів», «Казка про Чорнобиль», «Мура-гламура» та розмальовку «Абетка». В залі щиро звучали поезії, які стали улюбленими для багатьох учнів. І певна річ, зустріч не обійшлася без автограф-сесії і світлин на згадку.

pic

Приємною подією для студентів медичного коледжу стало знайомство з молодою талановитою поетесою Іриною Мельник. Ірина представила свою збірку «Вікна. Книга перша», відео-поезію «Різдво» та «Ластівонька» з музичним супроводом Андрія Ляшука та розповіла, що пише також в жанрі ронделю − давньофранцузькій віршованій формі, яка набула поширення в новочасних європейських літературах. Присутні заслухалися поезією Ірини Мельник у власному виконанні, їм імпонувала чудова імпровізація авторки. Чималий інтерес студентів викликали оригінальні листівки-мікси з її віршами та живописом Тараса Більчука. Шанувальники побажали письменниці виходу нових цікавих книг.

З прихильниками своєї творчості зустрілася неординарна поетеса, народна майстриня Олександра-Ксенія Медвідь. Вона презентувала нову поетичну аудіо-книгу «Пташина» та збірку «ОМ». Авторка декламувала власні вірші, які народилися нещодавно. Згодом Олександра провела невеликий майстер-клас, на якому познайомила учнів з технікою створення ляльки, зазначивши, що вона робиться з природного матеріалу в червоних і білих кольорах без обличчя. Всіх зацікавила її колекція творчих робіт «Трипільські ляльки».

pic

Відділ абонементу презентував творчість Наталії Макар, зокрема її дебютну збірку «Струни юної душі».

Бенефіс «Читаємо – ВСІ!» презентував захоплення і перемоги, таланти і заслуги відвідувачів відділу сімейного читання. Ведуча бенефісу познайомила присутніх з кращими читачами, яких об’єднує любов до книги, бажання бути ерудованими і цікавими людьми.



pic



pic За матеріалами Рівне нської обласної бібліотеки для молоді.