Не знаю як ви, а от я морозиво їм "цілорічно"! Ну немає в мене обмеження у порах року, проте вже свої доньці "відриватися" дозволяю влітку. На повну. (*То ж чому не спробувати зробити ласощі вдома і, так би мовити, "не відходячи від каси" ласувати смаколиком вдома? Занотовуйте рецепт!*)

Інгредієнти:

- 300 мл молока;

- 300 мл вершків (33 %);

- 4 яєчні жовтки;

- 180 гр цукрової пудри (можна менше, за смаком);

- 1/2 ч.л. ваніліну.



pic

Приготування:

Молоко закип'ятити та охолодити до 30 градусів. Цукрову пудру змішайте з ваніліном та додайте жовтки - суміш збийте міксером. Влийте до неї молоко та знову збийте.

Поставте ємність із сумішшю на маленький вогонь та постійно розмішуйте, аж поки вона не почне згущуватися. Готовність: якщо на дерев'яній ложці після проведння пальцем залишається слід.

pic Дайте суміші охолонути і ставте до холодильника. Тим часом добре збиваємо вершки та додаємо до охолодженої суміші і знову відправляємо до морозильної камери, тепер вже на 2 години.

Затим швидко дістаньте, перемішайте блендером і знову у морозну схованку на 2 годинки. Процедуру повторіть 3 рази з інтервалом у 40-50 хвилин.

pic Після всього з морозилки переставте у холодильник на полички аби морозиво злегка підтануло і можна було б сформувати кульки. Зверху прикрашаємо кокосовою стружкою, сиропами, джемами або ж тертим шоколадом.

Смачного!