Під час вінчання, наречені традиційно одягають обручку на безіменний палець, на якому носять її упродовж всього подружнього життя. Чому ж саме на цей палець дізнавайтеся далі.

Традиція носити обручку на правій руці в Україні з'явивллася разом із прийняттям християнства. Запозичили цю церемонію обміну каблучками ще у римлян, а римляни в свою чергу у єгиптян.

Носити дві каблучки було популярно вже на початку 19 століття, коли ювелірна промисловість почала масовий видуботок алмазів. Кільце на заручини з діамантом - стало символом декларації серйозних намірів: освідчення у коханні, пропозиції руки та серця. Його можна носити поверх обручки, або на ланцюжку, і зберігати, як сімейну реліквію.

У католиків обручку прийнято носити на безіменному пальці лівої руки, у православних та греко-католиків її одягають на безіменний палець правої руки.

На безіменному пальці лівої руки за давнім повір'ям проходить артерія любові, кров'яна судина напряму з’єднана із серцем,яке є символом кохання, тому у багатьох народів обручку носять на лівій руці. Православні ж та греко-католики згідно багатовікових традицій своєї церкви, хрестяться правою рукою і обручку носять на безіменному пальці цеї руки.