То ж що це ж таке "бутоньєрка" і яким чином вона пов'язана із весіллям?

Напевно, усімодники та модниці в раз вам скажуть, що "бутоньєрка" -це одна або декілька квіток чи бутонів (зазвичай, троянди або гвоздики) в петлиці, аксесуар чоловічого костюму. Зараз бутоньєрку носять рідко, лише щоб підкреслити свій стиль. За часів Французької революції червона гвоздика в петлиці дворян, що піднімалися на ешафот, символізувала їх безстрашність.



pic

На початку XIX століття бутоньєрка стала розпізнавальним знаком дозвільних денді. Без квітки в петлиці, наприклад, не з'являвся на публіці Оскар Уайльд. У наш час бутоньєрка зустрічається у святковому чоловічому костюмі (на весільних урочистостях, на танцювальних балах).

Якщо раніше, в якості прикраси використовували одну квітку, зрідка прикрашену різноманітними травами, то зараз бутоньєрка - це ціла композиція з квітів, яка може бути доповнена різноманітними дрібницями: амистинками, сіточкою, гілочками або навіть ягодами.



pic Звичай використання бутоньєрок на весіллі походить ще з часів стародавнього Риму, де наречена на знак любові приколювала до одягу нареченого квітку зі свого букета. Пізніше, у слов'ян, наречені плели вінки для своїх суджених.

Бутоньєрку наречений прикріплює на лівий лацкан або кишеню костюма. Однак, якщо Ви замовляєте бутоньєрки для всіх гостей, то традиційно ті, хто одружена чи одружений - чіпляють її праворуч, ті хто ні - зліва. Існує традиція, за якою бутоньєркою прикрашає своє плаття наречена. Наречені прикріплюють бутоньєрку на корсет по лінії декольте (збоку, в центрі) або навіть на спідницю сукні.

Немає особливих вимог до того, які повинні бути бутоньєрки. Але, звичайно, краще виділити нареченого і підібрати для гостей бутоньєрки трохи менші і скромніші. Можна так само замовити бутоньєрки, що складаються з таких же кольорів, що й у нареченого, але інших відтінків. Ви можете підібрати бутоньєрку для свідка під колір вбрання свідка. На деяких весіллях, з метою економії, для свідків купують бутоньєрки зі штучних квітів.

pic Зазвичай, бутоньєрку прикріплює наречена після викупу. Наречений дарує їй букет, а вона, на знак любові прикріплює йому квітку. Цю традицію можна обіграти помістивши бутоньєрку в букет нареченої, так щоб вона, як в стародавні часи - подарувала майбутньому чоловіку квітку з свого букета. За традицією - бутоньєрка повинна залишатися в будинку, як сімейна реліквія.



pic



pic



pic



pic



pic