"Мої діти його обожнюють!" - рівнянка, мамуся та найактивніша підписниця нашої групи у соціальних мережах (*Ксюша Козенева*) ділиться з вами рецетом смачненького медовика. Читайте та занотовуйте!

Отож, рецепт від рівненської мамусі Ксюши Козеневої:

Для медових коржів:

Яйця-3шт

Цукор-1стакан

Вершкове масло-5=гр

Мука – 550/600 гр

Мед – 150 гр (4-5 ст/л)

Сода – 1 ч/л

Для сметанного крему:

Сметана 20% – 500 гр

Цукор – 1 стакан

Медовик готується на водяній бані. Тому для початку потрібно поставити воду на вогонь, але не забудьте підібрати дві різні тари, в одній буде вода, а в другій, яка ставитиметься на тару з водою готуватимемо тісто.

Поки гріється вода, ми починаємо збивати яйця із цукром (чим довше збиваємо, тим краще), далі додаємо вершкове масло, мед й негашену соду. Після цього ставимо тару із масою на водяну баню на 15хв, коли маса збільшиться у 1,5-2 рази й почне змінювати колір, додайте 1/3 просіяної муки, у вас має вийти рідке заварне тісто.

Знімаємо з вогню й додаємо ще трішки муки й перемішуємо, щоб була однорідна маса.

Далі вже муку потрібно просіяти на робочу поверхню, а на неї вилити медову масу. Й починаємо з різних країв загортати тісто до середини, обережно, бо воно може бути гарячим. Замішуємо еластичне тісто, яке потім ставимо в холодильник на 30хв, інолі я не ставлю, а працюю далі.

Протягом цих 30-ти хв. Вмикаємо духовку на 180 градусів та збиваємо крем. Цукор до сметани додаємо поступово. Збивати потрібно 15-20хв до збільшення об'єму та пишності. Крем відставляємо.

Продовжуємо готувати торт. Дістаємо тісто з холодильника та розділяємо на декілька частин (6-8шт) , коржі розкатуємо та вирізаємо потрібної нам форми, викладаємо на посипане мукою чи застелене пергаментом деко й ставимо в духовку на 3-5хв.

Це робимо з усіма коржами.

Й перемазуємо сметанним кремом.



pic



pic



pic


Спробуйте здивувати своїх рідних такою смакотою! Фотографуйте ваші медовики та надсилайте фото нам у соціальні мережі. Також чекаємо і ваші рецепти та поради!

І нехай ваше життя буде солодким!

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ