Зварити щі з квашеної капусти досить просто. Згідно з рецептом, із продуктів до них входить безпосередньо кисла капуста, м'ясо на кістці, цибуля, морква і картопля, плюс улюблені спеції.

Інгредієнти: 700 г свинячих реберець, 100 г свинячого шпику, 300 г квашеної капусти,2 цибулини, 3 картоплини, 1 морква, 1 білий корінь (селера, петрушка пастернак), 3 зубки часнику, сушена зелень (кріп, петрушка, базилік), 2 лаврових листа, 2 горошинки духмяного перцю, червоний мелений перець за смаком (або 0,5 стручка), чорний мелений перець за смаком, цукор за смаком, сіль за смаком, 3 л води.

Приготування:

Свинячі реберця помий, оброби, і поріж на порційні шматочки, щоб кожна кісточка була з м'ясом. Скип'яти в каструлі воду і опусти в неї свинячі реберця. Доведи до кипіння, зніми піну, поклади в бульйон розрізану навпіл цибулину, білий корінь, лавровий лист, духмяний перець і посоли. Вари бульйон приблизно 1 годину.

Шпик поріж соломкою. Цибулю дрібно поріж. Моркву натри на крупній тертці. Картоплю поріж кубиками. Подрібни зелень і часник. Квашену капусту при необхідності подрібни. На сковороді зі шпику витопи сало. Прибери шкварки, а на смальці спасеруй цибулю, потім додай моркву і обсмаж 5-7 хвилин. Наприкінці додай часник, зелень, червоний і чорний мелений перець і обсмаж дві хвилини.

З бульйону дістань реберця, а сам бульйон проціди. Поверни м'ясо в каструлю, додай картоплю і вари 10 хвилин. Додай у бульйон зажарку і квашену капусту. Доведи до кипіння, зменши вогонь і вари приблизно 20 хвилин.

Спробуй щі з квашеної капусти і при необхідності посоли, додай цукор і капустяний розсіл. Потім зніми з вогню і дай щам настоятися приблизно 30 хвилин.

Подавай щі з квашеної капусти гарячими з часником, зеленню, сметаною і свіжим хлібом.

Джерело