Зручний рецепт приготування, тому що мультиварка практично всю роботу виконає за вас. Томатна паста готується в мультиварці в режимах «Тушкування» та «Випічка». Виходить густа та ароматна томатна паста, головне без домішок.

Інгредієнти дуже прості: помідори - 1,5 кг, сіль 1 ч. л., італійські трави сушені 1 ч. л.

Рецепт приготування

Ставимо каструлю з водою на вогонь, доводимо до кипіння та по черзі кладемо помідори, щоб покипіли 1 хвилину. Знімаємо шкірку, зробивши надріз ножем (якщо сама не лопнула).

Розрізати помідори на чотири частини вздовж та вийняти насіння.

Складаємо помідори в чашу мультиварки і ввімкнувши режим «Тушкування» готуємо 30 хвилин, кришка мультиварки повинна бути зачинена. Іноді помішуйте помідори, вони стануть м'якими та пустять сік.

За допомогою блендера перетираємо помідори в пюре. Додати приправу та сіль, перемішати. Ввімкнути режим «Випічка» на 40 хвилин.

Спочатку 15-20 хвилин кришку залишити закритою (суміш буде розбризкуватись), потім відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога. Не забувайте іноді перемішувати.

Готову томатну пасту можна розлити по банкам і пастеризувати 20 хвилин, але можна розкласти по 1 ст. л. пасти з гіркою у силіконові форми для кексів і поставити заморожуватись. Заморожену томатну пасту виймаю з форми і розкладаю у пакети та зберігаю в холодильнику.

Джерело