Які квітучі рослини саджати восени та які вони мають особливості?

МУСКАРІ

Скромна весняна квітуча рослина з маленькими дзвониковими або чашоподібними квітками, зібраними в суцвіття на безлистих квітконіжках. Час цвітіння залежить від виду. Мускарі мають ефектний вигляд у масових посадках серед більш високих весняноквітучих рослин, наприклад, тюльпанів.

КРОКУСИ

Виділяють 4 групи крокусів, найбільш популярні голландські гібриди. Голландські гібриди крокусів найбільші, квітують ранньою весною. Час цвітіння крокусів залежить від конкретного сорту, тому для тривалого цвітіння восени в саду висаджують різні сорти.

ГІАЦИНТИ

Це чудові квіти, які зрівнялися за популярністю з тюльпанами і нарцисами. Цибулини успішно зимують. Саджають їх восени на глибину 15 см. Час цвітіння квітень-травень. Для посадки у відкритий ґрунт вибирають цибулини середніх розмірів.

НАРЦИСИ

Серед багатьох сотень сортів нарцисів, є рослини з квітками різної форми, розміру і забарвлення. Всі сорти можуть зимувати у відкритому ґрунті, де цибулини можна залишити на кілька років. Здорові цибулини саджають у серпні - вересні. Посадку куплених цибулин не відкладайте. Глибина посадки дорівнює трьом діаметрам цибулини. На дно посадкової лунки насипте грубозернистий пісок. Час цвітіння квітень - травень.

ТЮЛЬПАНИ

Існує кілька груп тюльпанів, які відрізняються одна від одної тим, що деякі викопують із землі після цвітіння, інші залишають у землі. Порада - на некислих ґрунтах при правильній посадці садові тюльпани можна викопувати раз на 3 роки. Ранні сорти тюльпанів саджають восени, у жовтні - листопаді, на глибину 10-15 см.

Не забувайте цибулини попередньо протравити. У лунки потрібно додати грубозернистий пісок. Глибина посадки цибулин цибулевих квітів повинна бути втричі більшою їхньої висоти. Поверхню ґрунту замульчувати.

ЛІЛІЇ І ПІВОНІЇ

Кожні 2-3 роки у вересні викопують лілії. Підсушені корені очищають, засипають тирсою і переносять у холодний льох на зберігання. Можна також відразу висадити їх на нове місце. Також готують для посадки цибулини лілій, адже посадка лілій восени, у вересні вважається найбільш надійною. Восени пересаджують півонії. Пересадження теж можна сполучити з діленням.

Джерело