В ягодах обліпихи "ховається" багато вітаміну С, вітамінів групи В. Ба більше - вітамін С зберігається навіть після обробки, оскільки в ній немає аскорбіноквідази. Також ця золота ягода містить залізо, жирне масло, каротин, яблучну кислоту, мікроелементи та інші корисні речовини.

У ягодах обліпихи є високий вміст калію - він потрібний капілярам, серцевому м'язу, мозковим клітинам, ниркам. Магній є надважливим для обмінних реакцій, скорочення м'язів, передачі нервових імпульсів. А кальцій в свою чергу регулює процеси скорочення м'язів, утворення гормонів.



pic

Зниження рівня холестерину, очищення кишківника, відновлення мікрофлори і перистальтики завдяки вмісту пектиновим речовинам та водорозчинній клітковині - також дарунок від обліпихи. Золоті ягідки насичені також Омега 3-6-9 кислотами, а це дарунок, особливо для прекрасної статі.

Діткам давати ягоду можна як у чистому вигляді, так і у вигляді соків, морсів і сиропів. Це і смачно, і корисно. Ягода в чистому вигляді, завдяки високому вмісту вітаміну С (в обліписі його масова частка навіть більше ніж у цитрусових) і кислот, володіє своєрідним смаком. Їсти її непідсолодженою цукром або ж медом погодяться не тільки не всі діти, а і дорослі. Тому для початку варто дати спробувати декілька ягід, аби прослідкувати за алергічною реакцією та й загальними смаковими вподобаннями.



pic

Плоди обліпихи ефективно знімають різні запалення, стимулюють процеси регенерації, у тому числі у внутрішніх органах. Окрім того масло обліпихи має властивість загоювати рани, тріщини, різноманітні пошкодження шкіри: пролежні, опіки та обмороження.



pic

Та варто пам'ятати і про обмеження, щодо використання ягід та продуктів: окрім корисних властивостей, обліпиха може завдати шкоди здоров'ю, при наявності різних захворювань. Тож варто пересвідчитися, чи можна її використовувати вам та вашим малюкам.

Будьте здорові!