Пора навчання у розпалі. Аби діти краще сприймали інформацію, були сповнені сил та енергії вони повинні повноцінно харчуватися. Аби мами і тата були спокійними за малюків - варто до звичайних обідів, споряджати їх до школи ланч-боксами. Так ви точно знатимете - що їсть ваше чадо та чи отримує користь від продуктів.

Що давати для перекусу?

Можна покласти горішки та сухофрукти (перевагу надавайте не солоним горішкам та незацукрованим фруктам-ягодам). Вона подарують енергію для м'язів та мозку. І це відмінна альтернатива солодощам.



pic

Бутерброди - традиційний шкільний перекус. Краще відмовитися від майонезу, копченостей, сосисок-ковбас та ін. Варто класти між скибочками хліба (бажано житнього або цільнозернового) кусники твердого сиру, відвареної грудинки. До бутербродів обов'язково додати овочі: листя шматочки салату, помідори, огірки.



pic

Гарно смакують в школі фрукти. Бажано такі, котрі триматимуть форму - яблука, груші, банани. Цитрусові, м'які (абрикоси, персики, ківі) фрукти не варто класти до ланч-боксу.



pic

Випічку не варто давати із собою. Від простих вуглеводів енергія швидко використовується, і дитина знову захоче їсти. Проте якщо питання чи купити булочку в столовій чи ж взяти з дому - тоді другий варіант кращий однозначно.

Кисломолочні продукти

Якщо маєте бажання дати дитині з цього переліку - то перевірте, чи дитина не носитиме ці продукти увесь день і чи достатньо тверда упаковка товару. Аби потім не було неприємних ситуацій із розчавленими та прокисшими смаколиками.



pic

Заборонені продукти!

Чіпси, сухарики, фаст-фуд, копченості, газована солодка вода, шоколадні батончики - під забороною!



pic

Завжди снідайте перед школою та зберігайте гарний настрій!