Дуже багато відомих винахідників родом з україни. Але часто-густо про наших геніїв забувають, або ще гірше приписують їх перемоги іншим. Для того, щоб нагадати вам про тих, ким варто пишатися кожному українцю- список винаходів наших співвітчизників, які відомі у всьому світі.


Вертоліт

Насправді його винайшов київський авіаконструктор, який емігрував до США. Ігор Сікорський запатентував свій винахід у 1931 році. А вперше вертоліт підійнявся в небо в 1939році , це був VS-300.


pic
Найшвидший в світі автомобіль

Його винайшов харків'янин Володимир Нікітін у 1966 році. В теорії машина мала розганятися до 400 км/год, але це так і не було підтверджено через відсутність потрібної траси.


pic
Рентген

Ще за 14 років до створення рентгену німцем Вільгельмом Рентгеном, українець Іван Пулюй сконструював трубку, що стала прообразом того, що ми можемо бачити зараз. Саме Пулюй ВПЕРШЕ зробив ренгенівський знімок тіла людиин.


pic
Компакт-диск

Диск в кінці 1960-х винайшов українець В'ячеслав Петров. будучи аспірантом Київського інституту кібернетики Петров зовсім не думав про користь цього винаходу для простих людей, розробка носила виключно науковий характер.


pic
Опріснення морської води

Технологію опріснення винайшов професор Одеської державної академії холоду Леонард Смирнов. Він заморожував морську воду спеціальним способом, після чого вона перетворювалася у кристали з поверхні яких можна видалити шкідливі речовини, сіль і тд.,що негативно впливає на нервову систему та гени людини.


pic