Праця найлегендарнішого винахідника свого часу (а, можливо, й усіх часів) в своїй більшості залишилася непоміченою через слабкі технології 15 століття. Ескізи та діаграми його пристроїв залишилися лише на папері його нотатників. Про самі винаходи дізналися також лише після його смерті, адже свої роботи він не виносив на публічне обговорення.


Да Вінчі був справжнім ГЕНІЄМ свого часу. Якби його пристрої були втілені в реальність- це зробило б справжній переворот у світі техніки. Нажаль, це утопія, адже навіть якби Леонардо поділився своїми винаходами- реалізувати їх би не вийшло. Конструкторскі навички генія випереджали час мінімум на декілька століть, а тому інструменти 15 ст. категорично не підходили.

Тільки зараз не байдужі науковці взялися за розкриття "таємниць да Вінчі" та відтворили декілька його винаходів.

Ми обрали з них 3 найцікавіших :
Робот-лицар

pic
Так-так, Леонардо також вивчав анатомію людини...більше того, він розчленяв трупи людей, щоб краще зрозуміти, як працює людське тіло. Доречі, ходять легенди. що він справді створив робота, але той зберігався в неймовірній таємниці та служив більше для вечірок покровителя творця, Лодовіко Сфорца.


pic
Орнітоптер

Да Вінчі багато часу проводив за вивченням не лише людей, а й птахів. Вони його надихали, адже він думав,як змусити людину літати. Він добре розумівся в аеродинаміці, тому й створив орнітоптер,який, в теорії, міг підняти людину над землею і дозволити їй парити.


pic
Повіртяний гвинт

Це була літальна машина, що працювала за принципом сучасного вертольоту.« Лопасті » були з льону,тому, якщо їх розкрутити досить швидко, вони могли створювати достатню тягу для польоту. Насправді, навряд чи це було б реально, але задумка була цікавою.


pic