Салати з огірків на зиму роблять багато господинь - ця чудова заготовка потім не раз виручає. Консервування салатів з цього овоча на зиму - відмінний спосіб його переробки, особливо коли урожай огірків дуже великий. Також можна робити салати і з перезрілих огірків, що просто чудово - адже ніяк інакше в їжу вони не годяться, хіба що з великою натяжкою.

РЕЦЕПТ САЛАТУ З ОГІРКІВ З МОРКВОЮ І ЦИБУЛЕЮ НА ЗИМУ

Інгредієнти:

8кг огірків, 300-500г цибулі, 5-6 морквин, 1 стакан соняшникової олії, 1 склянка оцту 3%, 1 склянка цукру, 1ст.л. солі, лавровий лист, перець-горошок.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати огірки довільно, соломкою нарізати моркву, півкільцями нашаткувати цибулю, з'єднати і перемішати. Для маринаду з'єднати в каструлі масло з оцтом, цукром, сіллю, додати перець і лавр, довести до кипіння, остудити, влити в салат, перемішати, розкласти його по стерилізованим банкам і закупорити стерильними кришками. Стерилізувати банки ємністю 0,5 л - 8хв, 1л - 10-12мін: поставивши їх в каструлю з холодною водою так, щоб вона доходила до плічок банок, довести до кипіння і витримати в киплячій воді зазначений час.



закрутки салату з огірків

РЕЦЕПТ «ЛАСТГАЛЬСКОГО» САЛАТУ З ОГІРКІВ НА ЗИМУ

Інгредієнти:

2,5кг огірків, 1кг цибулі, по 100г цукру, оцту 6% і соняшникової олії, 1ст.л. крупної солі, мелений коріандр, зелень.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати цибулю і огірки кружками близько 1см завтовшки, розібрати цибулю на кільця, викласти овочі в каструлю, покласти всі залишилися інгредієнти, перемішати, проварити салат 10-15хв - огірки повинні почати змінювати колір. Викласти гарячий салат в стерилізовані банки, щільно трамбуючи, закатати стерильними кришками.



закрутки салату з огірків

РЕЦЕПТ САЛАТУ НА ЗИМУ З ПЕРЕСТИГЛИХ ОГІРКІВ З ЧАСНИКОМ

Інгредієнти:

1кг огірків перестиглих, 1л води, 150мл оцту столового, 2-3 зубчики часнику, 3-8ст.л. цукру, 2ст.л. гірчиці, 1ст.л. солі, шматочок кореня хрону.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Промити огірки, розрізати, видалити насіння, пересипати сіллю з розрахунку 20г на 1кг огірків, прибрати в холод на 10-12год, злити виділився сік, нарізати огірки на четвертинки, викласти в банки, перекладаючи спеціями - хроном, часником. Для маринаду воду з цукром, оцтом і гірчицею довести до кипіння, залити огірки, поставити банки в киплячу воду і стерилізувати 15-20хв (1л) або 30-35мін (3л).

Джерело