Весільні традиції в кожній країні - специфічні. Про українські звичаї і традиції ви, напевно, чули і знаєте, але є й зарубіжні обряди, про які ви могли навіть не здогадуватися. Які саме? - читайте далі.

1. Перша шлюбна ніч

Історія обряду першої шлюбної ночі також досить цікава. Наприклад, у індійських молодят її зовсім не було. Протягом цілих чотирьох ночей після одруження їх розділяла палиця, виготовлена зі священного дерева удумбара. Вона символізувала бога Вішвавасу і була призначена для того, щоб навчити чоловіка і дружину сексуальної помірності і забезпечити здоров'я їх майбутнього потомства.



pic

2. Цікаві факти весільної церемонії

Ви коли-небудь замислювалися, звідки пішла традиція брати "подружок нареченої і свідків молодого", і чому їх вбрання практично не відрізняється від одягу нареченого і нареченої?

Ця традиція збереглася з давніх часів. Римський закон вимагав, щоб десять свідків були присутніми на весільній церемонії. Деякі з цих свідків вбиралися як наречений і наречена і тим самим плутали злих духів, які могли нашкодити молодим. В середні віки Європейці, також дотримувалися цієї традиції, але пізніші "подружки нареченої і свідки нареченого" - захищали щасливу пару вже від реальних розбійників.

3. Досвід або невинність

Звичай збереження дівчиною невинності до заміжжя існував не завжди і не скрізь. Приміром, на Балеарських островах і в деяких африканських державах, наречена повинна була спочатку пізнати всі тонкощі любові з гостями церемонії. А в Океанії наречену спочатку позбавляли невинності друзі нареченого.



pic

4. Ви коли-небудь задавалися питанням, чому американці носять обручку на середньому пальці лівої руки?

Стародавні греки вірили, що вена в цьому пальці біжить безпосередньо до серця. Сам обряд заручення дійшов до наших днів завдяки Папі Римському Інокентію III, який в XIII столітті ввів період очікування між зарученням і шлюбом, і також зобов'язав молодих використовувати обручки на весільній церемонії.



pic

5. Обміняйтеся душами у весільному поцілунку

Так, саме поцілунок символізує обмін душами між нареченими. У стародавні часи римляни цілувалися при підписанні великих угод. Саме поцілунок додавав операції юридичну силу. Добре, що в сучасному світі достатньо рукостискання!

Джерело: nevesta.dn.ua