Кожен поспішає врятувати себе від спеки і вигадує чудові освіжаючі і тонізуючі літні напої, рецепти яких зовсім нескладні, різноманітні і, сподіваємося, сподобаються всій твоїй родині. Крім різноманітних лимонадів та екзотичних коктейлів спробуй також оздоровлюючі народні літні напої, рецепти яких містять корисні трави і квіти.

Рецепт безалкогольного коктейлю Піна колада

Екзотичний безалкогольний ананасово-молочний коктейль. Якщо ти заміниш коров'яче молоко на кокосове, вийде безалкогольний рецепт карибського напою.

Інгредієнти: 200 мл молока (або вершків), 300 мл ананасового соку, шматочки ананаса для прикраси, 30 г збитих вершків, 2 ст. ложки цукру, 1 стакан льоду.

Приготування: Всі інгредієнти холодної температури збий у блендері до однорідності. Налий коктейль у склянки, прикрась збитими вершками і шматочками ананаса.



рецепт піна колада

Рецепт кавового коктейлю з морозивом

Чудовий холодний кавово-молочний коктейль із льодом не залишить байдужими кавоманів. Кількість кави ти можеш змінити на свій смак.

Інгредієнти: 100 г пломбіру, 100 мл молока, 30 г збитих вершків, 1 ч. ложка розчинної кави, кубики льоду.

Приготування: Змішай морозиво, молоко, каву і лід у блендері до отримання однорідної маси. Налий коктейль у склянки, прикрась збитими вершками.



рецепти літніх напоїв

Рецепт вітамінного коктейлю Сассі

Цей легкий вітамінний настій з огірка, лимона, імбиру і м'яти не тільки чудово рятує в літню спеку, але і є прекрасним засобом для схуднення.

Інгредієнти: 1 огірок, 0,5 лимона, 8 листочків м'яти, 1 ч. ложка імбиру, 0,5 л мінеральної води без газу, кубики льоду.

Приготування: З лимона вичави сік. Огірок очисти від шкірки і дрібно поріж. Збий блендером огірок і листя м'яти з невеликою кількістю води до однорідної маси. Залий отриману масу водою, додай лимонний сік, тертий імбир і постав у холодильник на 1 годину. Налий коктейль у склянки, додай лід і прикрась листочками м'яти.



рецепти літніх коктейлів

Рецепт полуничного лимонаду

У тебе вийде приємний освіжаючий напій з полуницею і м'ятою.

Інгредієнти: 5 лимонів, 300 г полуниці, листочки м'яти, 150 г цукру, кубики льоду, 1,5 л води.

Приготування: Звари цукровий сироп в 0,5 л води. З лимонів зніми цедру і подрібни. Відіжми лимонний сік. У воду налий цукровий сироп, додай лимонний сік і цедру. Кілька ягід полуниці залиш для прикраси, іншу подрібни і додай у лимонад. Проціди напій і постав у холодильник на 2 години. Налий полуничний лимонад у склянки, додай лід, прикрась ягодами і листочками м'яти.



рецепт полуничного лимонаду

Джерело: http://lady.tochka.net