В Німеччині дедалі пізніше одружуються та виходять заміж: чоловікам, які зважилися на шлюб, у Німеччині в середньому 33 роки, жінкам – теж за 30. Проте якщо і влаштовують весілля - то завжди із шиком та згідно традицій і звичаїв. Яких саме? - читайте далі.

Парубочі та дівочі вечірки. Як і в багатьох інших країнах, у Німеччині за кілька днів до весілля проводяться парубочі і дівочі вечірки, які у них носять назву Junggesellenabschied. Звичайно, така вечірка - це можливість останній раз на славу повеселитися, перебуваючи в статусі холостяка.

Викрадення нареченої. У деяких регіонах є традиція передвесільного викрадення нареченої. Але дотримується цей звичай, як правило, тільки в селах і зовсім не великих містечках. Друзі і родичі нареченого викрадають наречену і ховають її в якому-небудь пабі. Наречений разом з викрадачами і іншими друзями відправляється на пошуки коханої, переходячи з пабу в паб.



pic

Polterabend. За день до весілля проводиться неформальний захід під назвою Polterabend, в якому беруть участь наречений з нареченою, їх батьки, родичі, друзі, сусіди та ін. Зібравшись на вулиці (як правило, біля будинку нареченої або її батьків), присутні розбивають якнайбільше порцелянової посуду. Уламки повинні принести удачу молодим. Прибирають уламки наречений і наречена.

Особливості підготовки до весілля. За традицією, в Німеччині весілля завжди оплачував батько нареченої. Зараз цей німецький весільний звичай дотримується лише в тому випадку, якщо у батька нареченої дійсно є можливість без особливих труднощів оплатити захід.



pic

В німецькому весіллі важливе місце займає вічнозелений мирт. Так, наприклад, у вінок нареченої можуть вплітатися невеликі гілочки цього деревця, а сам вінок, як і весільний букет, зберігається потім в будинку довгі роки.

Весільні сукні нареченої з Німеччини одягають такі ж, як і скрізь. Але в цій країні, напевно, частіше, ніж в будь-яких інших, наречені обирають демократичний одяг: короткі весільні сукні, прості вечірні наряди і навіть костюми, в тому числі з брюками.

Німці, як правило, обирають досить прості, мінімалістські обручки без великих вставок. Зазвичай, жених і наречена обмінюються абсолютно однаковими обручками. Німці носять обручки на правій руці.



pic

Як і у нас, в Німеччині є традиція першого танцю молодих. Як правило, німецькі женихи і наречені віддають перевагу вальсу.

Весільний банкет проходить весело. Проводяться цікаві ігри, гості хором співають пісні. Звичайно ж, німці не проти потанцювати. Одне з розваг на німецьких весіллях - продаж танцю з одним з молодят. Будь-який чоловік-гість, який хоче потанцювати з нареченою, і будь-яка жінка-гостя, яка бажає потанцювати з нареченим, повинні заплатити за це.

Перша шлюбна ніч. Місце, де буде проходити шлюбна ніч, намагаються заздалегідь відвідати близькі друзі нареченого і нареченої і залишити їм якийсь кумедний сюрприз-жарт. Наприклад, постелити простирадло з пікантними малюнками і написами. Або покласти в тумбочку якусь дорослу іграшку.

Джерело: musart.org.ua