Існує безліч цікавих, різноманітних рецептів, проте кулінари світу не втомлюються вигадувати все нові види десертів. Тому, Вашій увазі рецепт десерту "Персики Мельба".

ІНГРЕДІЄНТИ

3 великих зрілих персика 500 г ванільного морозива 125 г свіжої малини 75 г цукрової пудри + 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1. Заздалегідь підготувати миску з крижаною водою. Щоб вода не нагрівалася, можна додати в неї кілька кубиків льоду. Персики вимити, зробити на шкірці по всій довжині плодів неглибокі надрізи навхрест. У великій каструлі закип'ятити воду, опустити в неї персики і через 20-30 сек. шумівкою перекласти в миску з крижаною водою.

Крок 2. Очистити персики від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточки. Викласти половинки на піднос, посипати 2 ст. л. цукрової пудри і помістити в холодильник.

Крок 3. Приготувати малиновий мус. Малину збити блендером в пюре, потім протерти через дрібне сито, щоб видалити кісточки. Додати цукрову пудру і ще раз збити в піну. Поставити в холодильник.

Крок 4. Перед подачею розкласти по 6 креманкам або широким келихах морозиво, зверху або поряд покласти по половинці персика. Покрити малиновим мусом.

Десерт повинен бути дуже холодним, тому до подачі всі його інгредієнти повинні стояти в холодильнику.