Індія – країна, яка відрізнається своїм колоритом та звичаями. Одні з найцікавіших - традиції укладання індійського шлюбу. Індійське весілля - не просто свято, це злиття двох великих сімей, тому зазначають її з особливою пишністю, дотриманням багатьох весільних ритуалів. Що ж саме вирізняє їх з-поміж інших країн – читайте далі.



pic

Насамперед, в Індії, формують молоду сімейну пару не самі наречені, а батьки молодого. Вони вибирають синові майбутню дружину та ведуть переговори з її батьками про майбутнє весілля. Дівчина, зазвичай, взагалі не знайома зі своїм майбутнім чоловіком, проте їй залишається лише скоритися батьківській волі. Ця традиція сформувалася кілька тисячоліть тому, але з тих пір зовсім не змінилася, незважаючи на новий вік, менталітет та сучасні погляди на життя.

Після того як наречену обрали – батьки молодих призначають найкращу дату для церемонії та запрошують родичів на оглядини.

ВЕСІЛЛЯ

За весільною традицією наречений приїжджає до своєї обраниці на білому коні. Також, його супроводжують: свідок, гості та музиканти.

Наречений, стоячи на камені, чекає, поки винесуть дерев'яний паланкін з його нареченою. Носильники обносять наречену сім разів навколо нареченого і ставлять перед ним. Важливо, що молодятам забороняється їсти від початку до завершення весільного обряду. Також, для церемонії будують так званий храм «веди» з п'яти бамбукових палиць, які зверху накриваються тентом.



pic

Всередині храму запалюється вогонь. Один кінець сарі нареченої прив'язують до одягу нареченого, щоб об'єднати їх навіки. Далі - молодята сідають біля вогню. Брахман (священик) читає молитви, співає священні мантри, дає слово молодим для виголошення клятви, після чого зв'язує руки молодої пари весільною гірляндою з квітів, з'єднуючи їх душі навіки, на всі сім поколінь. За традицією, молодята обходять навколо вогню сім разів. Після чого, наречений наносить краплину червоної фарби на лоб і проділ своєї, вже на той момент, законної дружини.



pic

Святкування весілля супроводжується танцями, піснями, і триває всю ніч. Ввечері, молодята йдуть до своєї кімнати, де чоловікові дають склянку молока, а потім викрадають дружину до гостей. Під ранок, гості нареченого йдуть по домівках, а наречена може повернутися до чоловіка. Вранці, молодята їдуть у весільну подорож.