У наш час сир і його користь для організму не викликає сумнівів навіть у найменших споживачів. Щоб дізнатися, чим корисний сир, яка його роль у раціональному та лікувальному харчуванні дитини, необхідно подивитися.

Ця пухка білосніжна маса містить повний набір незамінних для людського організму амінокислот, а білок, який займає близько 20% всіх корисних складових продукту, по своїх якостях не поступається білкам, що містяться в рибі та м'ясі. Багатий сир і на мікроелементи, в його складі є вітаміни, молочний цукор (лактоза) і жир. Всі ці дивовижні якості і корисні властивості сиру зробили його цінним продуктом в народній медицині і косметології.

Який сир корисний дітям?

Як тільки мова заходить про перше підгодовування молодій мамі не потрібно розповідати, що сир — користь для її малюка. Здавна сир просто рекомендували дітям, як незамінний продукт для міцних кісток і здорових

Чи корисний сир з наукової точки зору? Безперечно, він стимулює ріст кісткової тканини, кальцій і фосфор, якими так багатий сир є основними компонентами для побудови кісток і зубів. Неоціненну підтримку організму робить і залізо, яке регулює рівень гемоглобіну в крові, і магній — важливий елемент для нормальної життєдіяльності всіх органів.

Важливу роль відіграє для молодого організму і молочний білок, як один з матеріалів, який бере участь у формуванні клітин, ферментів і імунних тіл.

Але маленькій дитині буває важко пояснити, чим корисний сир, тому дорослі часто експериментують, додаючи сир в десерти і йогурти, роблячи запіканки і різноманітні другі страви. Багато батьків вважають за краще давати дітям козячий сир, користь від якого відома здавна. Само козяче молоко не містить лактози і тому не викликає алергії, на відміну від коров'ячого молока. Про те, наскільки корисний сир з козячого молока знають у багатьох країнах і часто використовують його при лікуванні гастритів, хвороб печінки, цукрового діабету. Щоб вирішити який сир корисний саме вам і вашій дитині, потрібен індивідуальний підхід, порада фахівця. Можливо, в організмі існує надлишок кальцію і тоді сир і його користь для організму не можуть розглядатися в принципі.

Звичайно, найбільш корисний сир — свіжий. Тому, якщо розглядати аспект: сир користь і шкода, то практично весь негатив і неприємності від вживання сиру стосуються, безумовно, простроченості продукту. Тому вибираючи сир, слід звернути увагу на дату виготовлення, подивитися на умови зберігання молочних продуктів, звернути увагу на якість упаковки.