Готувати ці апетитні ласощі — одне задоволення. І хоч часу на їх виготовлення потрібно дуже мало, ви здивуєтеся, який витончений вигляд матиме тістечко «Картопля» на столі. Що вже й говорити про дитяче свято — хто-хто, а малюки точно будуть у захваті від подібного частування!

Вам знадобляться:

500 пісочного печива,

400 мл згущеного молока,

100 г чорного шоколаду,

50 г какао,

20 г імбиру зацукрованого,

200 г вершкового масла,

Зазвичай додають 30 мл коньяку чи рому. Та оскільки готуємо дитяче печиво, цілком підійде виноградний чи яблучний сік.

1. Спочатку пропустіть печиво через м'ясорубку, перемоловши його в крихту. За бажанням, можете використати блендер або качалку.

2. Ретельно перемішайте згущене молоко з двома столовими ложками какао. Консистенція повинна бути однорідною. Додайте вершкове масло. Потримайте суміш на маленькому вогні, щоб повністю розтопити масло. Постійно перемішуйте вміст.

3. Розтопіть плитку чорного шоколаду на водяній бані. Половину шоколадної маси змішайте зі знятим з плити шоколадно-масляним кремом. Не забудьте додати коньяк.

4. Змішайте подрібнене печиво з шоколадним кремом. Якщо тісто буде дуже сухим, зробіть його трохи еластичнішим за допомогою молока.

5. Сформуйте з шоколадного тіста довгі ковбаски. Розріжте на рівні частини.

6. Зробіть з тіста кульки. Чудово, якщо всередину кожної картоплинки ви покладете маленький сюрприз: горішок або цитрусові цукати.

7. Тонкими смужками наріжте імбир.

8. Підігрійте шоколад, що залишився, і змастіть ним верхівку кожного тістечка. Прикрасьте смужками імбиру.

Поставте тістечка в холодильник, щоб вони остаточно охололи і, як слід, просочилися.

Неодмінно спробуйте зробити тістечко «Картопля» з печива вдома, і ви переконаєтеся, що улюблені солодощі з кафе — це не так уже й складно.