Назва автомобіля походить від англійського influenced – що у перекладі означає „вплив”. Якщо Megane має яскравий і по-французьки гламурний вигляд, то Fluence — це спокійний сімейний седан.



Fluence зітканий з спокійних ліній: кругле обличчя з каплеподібними фарами, випуклі дверні панелі, округлений дах, ледь піднятий задок...

Просторий салон — такий самий як у нового Megane і по дизайну, і по якості обладнання. Матеріали нічим не гірші, за матеріали Laguna: верхня частина передньої панелі — м’яка і приємна на дотик, оббивка дверцят - панелі з м’якої шкіри.

Кидається у вічі різниця від інтер’єру Megane — у центрі панелі є екран навігаційної системи, яку для Fluence розробила фірма TomTom. Знайому по іншим моделям Renault карточку не обов'язково вставляти у слот — система може працювати безконтактно.

Натиснув кнопку Start — і прилади засвітяться біло-місячним сяйвом. Передні сидіння Fluence повністю позбавлені спортивності, але сидіти у них дуже зручно. За запасом простору на задньому дивані Fluence перевершує багатьох однокласників

У гамі силових агрегатів - бензинові мотори об’ємом 1,6 л. (110 к. с.) та 2 л. (140 к. с.), а також півтора літровий дизель (у декількох виконаннях) потужністю від 85 до 110 к. с. Трасміссій - цілий набір! П’яти - та шестиступінчаті механічні, чотиридіапазонний автомат для бензинового двигуна об’ємом 1.6 та варіатор для дволітрового, плюс найновіший робот з двома зчепленнями.

А ще Fluence має доволі великий багажник – 530 літрів. Отже, підсумовуючи. Не треба бути занадто вибагливим, щоби зрозуміти: Fluence – місткий і розкішний автомобіль для сім'ї з доволі енергійним характером.