Існує ряд помилок, які псують смак страв, і як не дивно такі помилки роблять, як досвідчені господині, так і новачки.

 Промивати макарони

Більшість з нас промиваємо зварені макарони водою. Швидше за все, так само робили ваші мама і бабуся і ваші дії - всього лише «відображення генетичної пам'яті». Проте сьогодні звичка промивати макаронні вироби після варіння не просто втратила свою актуальність, а прямо увійшла в категорію міфів, які давно пора розвінчати.

Отже, чому не можна промивати зварені макарони? Тому що під час варіння на їх поверхні утворюється цінний крохмаль, який в свою чергу допомагає соусу краще вбиратися. В Італії господині, наприклад, навіть воду, в якій варилися макарони не зливають, а використовують для розведення занадто густих соусів.

Готуємось до Великодня: як швидко та бюджетно оновити оселю до свята

Солити бульйон на початку варіння

Вода під час варіння бульйону википає і за фактом доводиться її додавати і, відповідно, досолювати. Тому, солити бульйон на початку не варто.

Гасити соду оцтом

При гасінні соди оцтом весь вуглекислий газ, який і повинен по ідеї надати тісту легкості, йде в повітря. А ось за підняття тіста відповідає якраз та сода, яка в процесі цього хімічного процесу залишилася непогашеною.

Прості поради для прибирання будинку: лайфхаки для дому

Запікати картоплю відразу після нарізання

Розкриємо секрет: вимочіть часточки картоплі пару годин у холодній воді перед тим, як викласти їх на деко. За час, проведений у воді, картопля позбудеться зайвого крохмалю, і після запікання ви-таки досягнете тієї самої апетитної скоринки.

Цукор – в суп, сіль – у булочки

Ось це якраз не помилка. Помилкою є нехтування цукром під час приготування основних страв і, відповідно, солі - під час приготування солодких. Зрозуміло, ми не рекомендуємо в борщ додавати стільки ж цукру, скільки ви додаєте, коли варите, наприклад, варення. Але 1 невелика щіпка в супи і другі страви - особливо в ті, де містяться кислі інгредієнти на зразок помідорів, - здатна якісно поліпшити смак.

Відносно солі діє той же алгоритм: 1 невелика щіпка надає випічці більш насичений смак. Спробуйте!

ТОП-5 пісних перших страв для всієї родини

Ароматні булочки до чаю: печемо за всіма правилами